Norton Internet Security 2013 (v. 20) – Evaluare si test in dinamica (by FaraVirusi.com)

Inauguram seria de teste din 2013 cu Norton Internet Security 2013. De ce acest produs? Pentru ca participa tot mai rar la testele AV-Comparatives, AV-Test sau Virus Bulletin si multi se intreaba care este protectia sa reala.

Produsul nu aduce foarte multe noutati, imbunatatind doar devirusarea si protectia SONAR si adaugand doua noi module: Norton Identity Safe care retine numele de utilizator si parolele si Norton Safe Web for Facebook, care te protejeaza de link-urile periculoase ce apar pe reteaua sociala.

Instalarea decurge fara probleme si urmeaza prima intalnire cu interfata sa grafica:

norton 2013 gui

In ceea ce priveste consumul de resurse, programul are 2 procese ccsvchst.exe. Consumul lor se invarte undeva in jur de 60-70 MB RAM, un consum mediu, fara impact vizibil asupra resurselor calculatorului.

norton 2013 procese

O noutate adusa versiunii 2013 este Identity Safe, care retine, securizeaza si introduce automat username-ul si parola ta pe site-urile pe care le vizitezi.

norton identitiy safe

O alta caracteristica noua este Norton Safe Web for Facebook, care permite scanarea link-urilor din newsfeed, cu scopul de a detecta posibilele site-uri periculoase: phishing, scam, virusi etc.

norton facebook scan

O parte importanta a evaluarii noastre o constituie scanarea unui set de virusi si aflarea ratei de detectie. Am utilizat 21.710 fisiere infectate din perioada 01 nov – 31 dec 2012, iar scannerul antivirus Norton a detectat 89.94% din ele (19.528 fisiere). Avand in vedere ca erau virusi noi si foarte noi, rata de detectie este una medie spre buna.

nis 2013 scanare

Nu in ultimul rand am dorit sa vedem cum se descurca intr-o situatie reala, pe care o poate intalni orice utilizator – accesarea unui site infectat. Am utilizat chiar o serie de site-uri romanesti infectate, pentru a fi si mai relevanti in evaluare.

Numarul total de site-uri infectate folosite a fost de 30, iar Norton a blocat cu succes 29 din ele. Cu toate acestea nu a existat nici o infectie activa la finalul testarii.
Cu o rata de protectie de 96.6%, Norton Internet Security 2013 reprezinta un produs eficient in protejarea calculatorului tau impotriva infectiilor ce pot aparea in timpul navigarii pe internet.

norton protectie web

Singura modificare pe care am adus-o setarilor in timpul evaluarii a fost setarea modulului SONAR din protectia in timp real, pe modul Aggresive.

Avand in vedere rezultatele de mai sus, Norton Internet Security 2013 este un produs bun, cu o protectie eficienta, consum mediu de resurse, dar nu va sfatuiesc sa-l achizitionati pana nu-l testati pe propriul calculator.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

20 responses to “Norton Internet Security 2013 (v. 20) – Evaluare si test in dinamica (by FaraVirusi.com)”

 1. lucian

  Il folosesc de vreo 2 luni si se comporta remarcabil. Consum de resurse scazut. Vad ca si in testele tale a iesit f bine.Felicitari pt test!

 2. Geo

  Sal Radu! Ai facut o “reparatie morala”, e vorba de un produs bun care isi respecta renumele, iar cu testarile facute de asa-zisele entitati de testare, de mult nu ma mai las pacalit, e vorba doar de marketing agresiv si sponsorizari.
  Cel mai bun tester e utilizatorul normal, care incearca o solutie de securitate dupa nevoile sale.

 3. tipo

  nu te mai baza pe windows task manager pt consumul de resurse..foloseste process hacker sau un alt task manager profesional si vei avea o mare surpriza in ceea ce priveste ram-ul si nr proceselor…;)

 4. Paul

  Salut Tipo!

  Majoritatea utilizatorilor folosesc task manager, ca manager a proceselor, din pricina acestui fapt Radu l-a folosit in aceasta evaluare.

  O zi buna!

 5. unu

  https://www.faravirusi.com/2012/09/05/produsele-norton-2013-de-la-symantec-au-fost-lansate-descarca-si-testeaza-noua-generatie/ NU MAI INTELEG NIMIC ! :)) HAIDETI SA VORBIM DESPRE CEVA DESPRE CARE AM MAI VORBIT ACUM CATEVA LUNI!

  1. happyday

   E mai greu de priceput atunci cand esti nevoit sa gandesti cu o fasola care-ti tine loc de creier. In loc de idei iti vin gaze, partea naspa aparand abia atunci cand simti nevoia sa le impartasesti cu altii. 🙂

 6. Florinakke

  Lansare – Teste

  VORBIM DE DOUA EVENIMENTE DIFERITE!

  DE CE FOLOSESTI CAPS?

 7. Valigw

  Preferatul meu !
  Foarte bun si light, AV-Test.org tocamai l-a clasat pe locul 2. Felicitari !
  Sunt curios ce zice Virus 2009(fan Kaspersky), e pe ecelasi loc cu Kaspersky !

  1. virus2009

   Prietene ma bucur sa aud asta, nu ca nu asi avea licenta peste 1000 zile de licenta la versiuena 360 premium.

   “Ciuda” pe care am , e ca nu fac test pe programe ce au cele mai multe buguri, sa vedem acolo care e liderul 😛

   1. virus2009

    Iarasi am raspuns putin turat la un sprit cu prietenii, dar se intelege cred eu, acuma cine vrea sa intelege ” licenta peste 1000 zile de licenta”

 8. Nelu B

  In ultimul timp au aparut multe teste,multe pareri pro sau contra despre Norton.Testul acesta m-a convins.Ar mai fi o chestie.Testul la autoprotectie,si la repararea unui sistem virusat…Dar prea vreau sa le stiu pe toate.Multumesc Radu pt munca facuta

 9. tipo

  @paul
  producatorii de solutii de securitate se bazeaza pe acest lucru, adica pe folosirea windows task manager de catre utilizatorii “normali”. astfel ei pot ascunde sau diminua consumul de ram/cpu real. 😉

 10. Cosa Nostra

  Eu zic ca task managerul de pe Windows 8 e destul de complet.

 11. mariusD

  Dupa umila mea parere si pentru ca sunt utilizator de Norton de la varianta 2010,testand si ocazional BitDefender,Kaspersky,Bullguard -care mi-a lasat o impresie excelenta,este cel mai bun antivirus de pe piata! Un mare minus pt el este pretul destul de piperat,in rest numai cuvinte de lauda.O zi buna tuturor!

 12. Valigw

  Nu mi se pare scump, iar daca te mai cuplezi cu 2 prieteni e aproape mocca:
  https://www.romtelecom.ro/magazin-online/servicii-pentru-acasa/servicii-online/norton-antivirus-2013.html
  Din cei 3, sigur unul este client Romtelecom, daca nu il gasesti tu si asa obtii un pret de 43,56 lei/an !!!
  Daca mai scazi cel putin o promotie de la Radu e si mai convenabil.

 13. Cosmin

  Nu ma mai iau dupa teste , dupa multe incercari ale produselor de securitate populare am ramas la Norton , singuru produs care merita dat banii pe el.

 14. tipo

  @Cosa Nostra
  numai ca asta din imaginea postata de raducu e de xp…

 15. ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall – Evaluare si test in dinamica (by FaraVirusi.com)

  […] Am inaugurat seria de teste din 2013 cu Norton Internet Security 2013. […]

 16. bunau

  e bun

 17. Gaby

  Mie cateodata nu-mi pornesste scanarea,dar e f f bun

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.