Bitdefender 2013, declarat produsul anului de institutul de testare austriac AV-Comparatives

produs anul 2012Bitdefender, producatorul celui mai bun antivirus din lume, a primit distincția ’’Produsul anului’’ acordata de prestigioasa instituție independenta de analiza AV-Comparatives.

Premiul confirma din nou ca Bitdefender are cea mai buna tehnologie de protecție a datelor si de prevenire a infecțiilor cu virusi informatici.

’’Bitdefender a devenit liderul industriei datorita unui mix puternic intre detecția bazata pe semnaturi si cea bazata pe comportament. Software-ul Bitdefender este o unealta foarte puternica si asta s-a vazut testare dupa testare. In mod clar Bitdefender merita acest premiu’’, a declarat Andreas Clementi, CEO al AV-Comparatives.

Viorel Canja, seful laboratoarelor antimalware din Bitdefender pune succesul remarcabil inregistrat in ultimii doi ani pe seama unui mix intre experiența valoroasa a echipei in industria antivirus si importanța acordata unui raspuns extrem de rapid la noile amenințari.

’’Ritmul in care sunt dezvoltați noi virusi este din ce in ce mai alert, astfel incat tehnologiile antivirus lente au destul de puțin loc pe piața. Secretul succesului nostru este un raport bun intre procesele automatizate si resursele umane implicate, care ne permite sa raspundem foarte rapid la toate noile amenințari. Un alt element cheie este flexibilitatea tehnologiei pe care o dezvoltam si o imbunatațim constant de mai bine de 15 ani. Experiența valoroasa acumulata in tot acest timp ne permite sa fim proactivi in procesul de detecție’’, a declarat Viorel Canja.

Bitdefender a obținut un punctaj maxim in opt din cele noua runde de testare care au evaluat, printre altele, performanța in eliminarea soft-ului periculos, detecția atacurilor de tip phishing si performanța in condiții similare celor reale.

Mai multe detalii despre distincția acordata Bitdefender de catre AV-Comparatives la:

https://av-comparatives.org/images/docs/avc_sum_201212_en.pdf

 

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

14 responses to “Bitdefender 2013, declarat produsul anului de institutul de testare austriac AV-Comparatives”

 1. tottyovi

  tocmai ce mi l-am cumparat de o saptamana (total security 2013). totusi mi se pare cam lent…sau poate gresesc eu

 2. maTe

  dau si eu licenta de bitdefender antivirus 2013 plus mai am 358 de zile pe ceva mai light…mie mi se pare ca merge greu calcu la ce configuratie am…

 3. catalin

  De ce vreti sa va scapati asa repede el el ma? Este “prea bun” produsul? :))
  Doar ce a luat prestigiosul premiu Av-Comparatives! :))))

 4. virus2009

  Acuma sa nu picam in cealalta extrema , e de vina av-ul sau ” tigaia matele ” ?

 5. Valigw

  Sincere FELICITARI !
  Si din tot sufletul(nationalist).

 6. maTe

  virus2009 pe laptop mi se misca cam greu…e single core am instalat immunet la recomandarea lu cineva…si merge bine…

  1. virus2009

   Se misca mai bine dupa spusele tale, dar nu mai ai protectia pe care o ofera bugdefender.

 7. Paul

  Salut!

  Mate incearca sa dai un FULL SCAN(Scaneaza calcualtorul, nu mai stiu exact cum se numeste pentru ca nu mai folosesc antivirusul acesta din diverse motive), o sa se miste mai bine.

  Ca fapt divers am trecut in al 2-lea an cu Kaspersky, am sa trec si cu G Data si Bullguard!

  O zi buna!

 8. maTe

  paul am dat si full scan la laptopu ala am stat nu stiu cate ore dar in final scanat dar tot urat se misca si dinaia am vrut sa fac un schimb de lincenta dar e ok si ceva free.. multumesc oricum

 9. Cuculea

  Bitdefender mai face porcaria aia care o facea in versiunea 2012, ca iti stergea fiserele presupuse de el ca si infectate, fara sa intrebe utilizatorul, si nici nu avea o optiunea de a punesa intrebe, inainte de a face operatia de stergere? Pentru mine, 2012 a fost o versiune chinuitoare din acest punct de vedere.

 10. cuculea

  Pai , si le pot recupera din carantina, le pun la locul lor, si la urmatoare scanare cand trece peste ele, mi le sterge iar….daca zici ca tot asa face, ii spun pas si la versiunea asta, sa fie sanatosi cu decoratiile si cu distinctiile lor , din punctul meu de vedere sunt naspa. Raman la Norton sau Panda (aprops, cand mai vine o promotie la Norton IS 2013 ?), pe win 8.

 11. Rais

  Dupa ce am citit comentariile si din experienta mea BitDefender este cel mai prost AV.Cand citesc ca este lider si ca acum este si cel mai bun AV pe 2012 mi se intorc matele pe dos si am un gust amar.Dar orice comentariu nu prea are rost e de ajuns sa spui ca este Made in Romania si e suficient sa-ti dai seama ca nu e bun de nimic.Plus daca ne uitam la statistici putem sa vedem ca nu prea este folosit,deci nu este bun.Eu cred ca acum cel mai folosit este Avast si Avira apoi Kaspersky dar care e si el prea stufos si nu cred ca e mai bun ca Avast.

  1. Malware.analysis

   pe acelasi principiu tu esti “Made in Romania”, deci nu esti “bun de nimic”

   legat de partea cu “stufosenia”, o persoana cu “experienta ta” in domeniu ar trebui sa stie ca atat in timpul installului, cat si dupa, ai posibilitatea de a alege ce module doresti sa fie instalate/utilizate
   kaspersky permite sa instalezi doar ce module doresti
   bitdefender iti instaleaza default tot, dar dupa ce termina instalarea iti permite sa dai disable la modulele pe care nu le folosesti/le consideri inutile

   dar, cam ai dreptate la gradul de utilizare
   Antivirus Market Analysis: December 2012 (OPSWAT)
   AV Vendor Market Share Gain / Loss
   AVAST 17.5% 0.1%
   Microsoft 16.8% 3.6%
   ESET 10.8% -0.3%
   Symantec 10.5% 0.2%
   Avira 10.4% 0.8%
   AVG 8.8% -1.3%
   Kaspersky 5.9% -0.8%
   McAfee 4.4% -0.5%
   Trend Micro 2.6% -0.2%
   Panda 2.0% -0.9%
   Other 10.3% -0.7%

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.