AIWO 2013, locul de intalnire a pasionatilor de inteligenta artificiala din intreaga lume

AI-MAS Winter Olympics (AIWO) reuneste pe 23 februarie reprezentanti ai mediului academic national si international, dar si din industrie, din dorinta de a impartasi viziuni si rezultate ale cercetarii in domeniul Inteligentei Artificiale (IA). Aflat la a treia editie, AIWO se adreseaza tuturor celor interesati de IA, fiind structurat in 3 sectiuni: AI Talks, AI Olympics si AI Village.

AI Talks reprezinta o serie de prezentari tehnice interactive, referitoare la cele mai recente inovatii, descoperiri si provocari din domeniul IA. Prezentarile vor fi sustinute atat de reprezentanti din industrie, cat si de oameni de stiinta de renume. Sectiunea se adreseaza tuturor pasionatilor de tehnologie, creand un spatiu ideal pentru impartasirea de cunostinte si experienta. Ca si in editiile anterioare, companiile Google si Facebook vor fi prezente la eveniment, oferind participantilor nu doar posibilitatea de a le cunoaste specificul activitatii in detaliu, ci si oportunitati de cariera internationale.

AI Olympics reprezinta un concurs de solutii inteligente dezvoltate de studenti. Competitia consta intr-o provocare numita Crafting Quest 3, care testeaza gandirea strategica si abilitatile participantilor de a folosi tehnici de IA. Acestia se pot inscrie in echipe de maximum 3 membri, pana pe 1 februarie. Vor exista mai multe runde de evaluare, in care concurentii pot testa performanta solutiei lor in comparatie cu cele ale celorlalte echipe. Proba finala se va desfasura live pe 23 februarie, in cadrul evenimentului, iar premiile insumeaza 3000 de euro.

AI Village este o expozitie de proiecte de cercetare si aplicatii inovatoare din IA, dezvoltate in cadrul universitatilor si companiilor partenere. Expozantii vor avea ocazia sa isi prezinte eforturile in cercetare, in timp ce vizitatorii vor putea sa discute direct cu acestia si sa afle mai multe despre metodele si tehnologiile folosite. Expozitia va fi deschisa intreaga zi pentru toti cei interesati de inovatie in tehnologie, oferind oportunitatea de a face networking. Persoanele care doresc sa isi prezinte proiectul in AI Village, il pot inscrie pentru selectie pana la 1 februarie.

AIWO este organizat de catre Asociatia Romana pentru Inteligenta Artificiala (ARIA).

Mai multe informatii se regasesc pe site-ul proiectului, www.aiolympics.ro.
Despre ARIA

Asociatia Romana pentru Inteligenta Artificiala (ARIA) este o comunitate stiintifica nationala ce sustine dezvoltarea activitatii de cercetare romanesti in domeniul inteligentei artificiale, precum si promovarea si integrarea acestor cercetari in circuitul stiintific international. Mai multe detalii pe www.aria-romania.org.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply