Ce protectie iti ofera produsele de tip Internet Security? Rezultatele testului Matousec Proactive Security Challenge 2013

logo matousecMatousec, realizeaza de mai bine de trei ani de zile teste complexe pe suite de securitate sau produse ce ofera protectie proactiva: HIPS, Behavior Blocking.
Testul lor este unul combinat: Firewall + Protectie Proactiva si ofera o imagine destul de buna asupra capacitatii de protectie oferita de un anume produs de securitate.
Nu este evaluata componenta Antivirus.

Produsele sunt supuse la 11 nivele de testare, fiecare continand un set specific de evaluari. Pentru a trece la nivelul urmator, programul testat va trebui sa acumuleze cel putin 50% din scorul maxim posibil al nivelului precedent.
Testele vizeaza protectia oferita de un soft de securitate in ceea ce priveste: conexiunile initiate pe diverse protocoale si porturi, gestionarea conexiunilor inbound\outbound, interceptarea si inregistrarea cuvintelor scrise la o tastatura (programe tip keylogger), injectarea unui cod intr-un alt proces, suspendarea\oprirea brusca a propriilor procese active, etc.
Pe scurt, sunt evaluate actiunile specifice unui malware.

Odata cu dezvoltarea malware-ului pentru sistemele pe 64-bit, se impunea o evaluare a produselor pentru aceasta platforma. Astfel, a fost lansat primul test Proactive Security Challenge 64. Au fost evaluate 37 produse, dintre care 26 au picat.

Comodo Internet Security este castigatorul cu un nivel de protectie de 92%, fata de 88% inregistrat de urmatorul clasat PrivateFirewall. De remarcat ca ambele sunt produse gratuite!

Locul trei este impartit de Kaspersky Internet Security si Outpost Security Suite Pro cu 86% protectie.

test protectie 64 bit

Avast!, Avira, BitDefender, Dr.Web, F-Secure, G Data, McAfee sau Panda sunt doar cateva din produsele care au picat testul, nereusind sa atinga nici macar 20% rata de protectie.

Testul este unul veridic si verificabil, intreaga arhiva cu fisierele de test (110) este disponibila pentru descarcare gratuita aici: https://www.matousec.com/downloads

Mai multe detalii gasiti pe site-ul Matousec:
https://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/results.php

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

10 responses to “Ce protectie iti ofera produsele de tip Internet Security? Rezultatele testului Matousec Proactive Security Challenge 2013”

 1. catalin

  Excelent Kaspersky IS in astfel de teste. Este probabil CEA MAI COMPLETA suita de securitate in majoritatea testelor. BitDefender este “cel mai bun” in 2-3 …

 2. Andrei

  ca sa vezi surpriza, bitdefender si alti au pus accentul numai pe componenta antivirus si au pretentii de internet security, vazand rezultatele nu regret ca am ales kaspersky.

 3. eduard

  Culmea e ca ZoneAlarm care este in primul rand un firewall si in al doilea rand un antivirus, a avut rezultate mediocre.

 4. bogdan

  Titlul articolului – si al testului – ar trebui sa fie – “Ce protectie iti ofera produsele de tip Internet Security – pe componentele Firewall si HIPS”. Nu sunt expert in lucrurile astea dar un program Internet Security are si modulul Antivirus. As vrea sa vad un test Matousec si cu acest modul activat. Probabil majoritatea amenintarilor care trec de Firewall vor fi detectate si oprite de catre Antivirus/Anti-spy-malware. Si abia atunci vorbim de adevarata protectie a produselor Internet Security. Nu poti testa un astfel de produs fara o componenta esentiala. De exemplu Comodo – 92% si Kaspersky 86% – ce s-ar intampla daca am activa si modulul Antivirus? Poate ar ajunge Kaspersky la 99% si Comodo ar ramane tot la 92%. Nu stiu, parerea mea, poate gresesc dar un program de tipul Internet Security trebuie testat cu toate componentele active. Numai asa iti poti da seama de valoarea lui….

  1. Malware.analysis

   un malware poate ajunge pe pc in 2 moduri: introdus de utilizator si exploatand anumite vulnerabilitati ale retelei cum fac wormi
   firewallul te poate proteja de wormi, av- te poate proteja sa nu introduci tu cu manutele tale in pc, in caz de l-ai introdus inseamna ca av-ul nu detecteaza acel malware. Firewall-ul il poate opri sa trimita date de pe pc-ul tau (parole alte informatii, fisiere, etc).

   Pentru protectia decenta ai nevoie de ambele: un av cu o rata de detectie cat mai buna si un firewall care sa nu permita conexiuni nedorite,

 5. happyday

  Uite cu ce se mai ocupa astia de la Kaspersky : https://vimeo.com/54144270 🙂

 6. mariusD

  Ciudat ca nu a fost testat si Malaware Defender! era nelipsit din testele Matousec…

 7. Robert

  @happyday: Foarte bun clipul, super tare, mi-a placut! 🙂

 8. Farcas Gelu Danut

  Am ras si eu cand am vazut clipul.
  Happyday, o zi placuta, multumesc pentru zambet. 😉

 9. Nelu B

  Ce setari a avut Comodo la acest test?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.