COMMON WEALTH DONATION GRANT SCHEME – Nu dati crezare acestor email-uri de tip spam

spamPrin email au circulat de foarte multa vreme email-uri asemanatoare cu cel pe care vi-l voi prezenta in cele ce urmeaza. Totusi deoarece multi inca nu sunt familiarizati cu aceste mesaje voi atrage un nou semnal de alarma.

Subiectul email-ului este COMMON WEALTH DONATION GRANT SCHEME si in cazul meu este trimis de Mr.Robert Newton, de_web@yahoo.cn.

Continutul sau suna astfel:

COMMON WEALTH DONATION GRANT SCHEME
(Minister for the Olympics and Paymaster General)

OUR REF: SNT/FRN/013

This is to officially inform you that(ATM Card Number; 5201753100031117)has been accredited with your favor by the common wealth donation grant scheme.Your Personal Identification Number is 3423. The ATM Card Value is £3.500,000.00 GBP (Three Million Five Hundred Thousand great Britain pounds). You are advice to contact.

MR.ALFRED HUGH TURRENTINE JR via
Email: atmcard.center@yahoo.com.hk
with the following information

FULL NAME:
DELIVERY ADDRESS:
PHONE NUMBER
COUNTRY:
OCCUPATION:
SEX:
AGE:

You are to also send a scan copy of international passport or driver license for verification.

Best regards,
Mr.Robert Newton,
Payment Committee

———————————————————————————–
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by Mail Scanner, and is
believed to be clean.Mail Scanner thanks transect Computers for their support.

E simplu sa-ti dai seama ca e o mare inselatorie acest email, dar unii cad in plasa atacatorilor. Pe de-o parte, orice castig sau premiu primit este anuntat personal, nu cu o adresare generica.
In al doilea rand, cine este “common wealth donation grant scheme” ? O organizatie fictiva, pe care daca nu o cunosti ai un motiv in plus sa nu deschizi sau raspunzi la acest email.
In al treilea rand, numarul ATM de identificare este cu siguranta fictiv si daca nu-l recunosti nici nu trebuie sa citesti restul email-ului.
Nu in ultimul rand orice email care-ti solicita date personale precise si copii dupa acte oficiale nu trebuie sa primeasca vreun raspuns din partea ta.

In mod asemanator puteti primi email-uri ce pretind a fi trimise de Coca-Cola, Google, Loteria Engleza etc…cu totii “dorind” sa-ti ofere sume exorbitante de bani.

Nu riscati sa va pierdeti identitatea sau sa va creati probleme raspunzand unor astfel de email-uri fantomatice de tip scam.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.