Repara conectarea prin WiFi a telefonului tau Android fara ‘factory reset’

Android, desi este o platforma din ce in ce mai raspandita, mai are si probleme. Cei care realizeaza firmware-uri adaptand codul Google, mai dau rateuri.
Astfel, printre nereusite se numara si problema des intalnita la posesorii de Samsung Galaxy S II, cu Android 4. Aici la incercarea de a activa conexiunea WiFi, icon-ul devine un verde pal si ramane blocat in acest mod, fara a se activa conectarea wireless.
Problema a fost semnalata in mai multe locuri, printre care si site-ul oficial Google aici: https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=28036

Singura solutie era restartarea telefonului, care uneori se intampla si automat, ceea ce rezulta de multe ori intr-un consum de 5-9% din baterie, plus timp pierdut si nervi.

Sunt si alte exemple in care conectarea WiFi refuza sa functioneze corect pe alte dispozitive si pentru a nu apela la solutia de resetare a telefonului sau ‘factory reset’ sau poate chiar instalarea unui alt firmware si rootare, exista o metoda mai simpla, care in testele noastre a functionat.

Folositi aplicatia FXR WiFi fix and rescue pe care o gasiti in Google Play la adresa: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brilliapps.wifiandmorefixer

wifi fix android

Functionarea este simpla: dupa instalare, apasati butonul “Fix my WiFi” si ea isi face treaba, resetand doar conectivitatea WiFi. In timpul procesului veti pierde retelele salvate cu tot cu parole.
In final, veti scapa insa de bataile de cap la conectarea prin WiFi.

Testati-o si voi si spuneti-mi daca a functionat!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

47 responses to “Repara conectarea prin WiFi a telefonului tau Android fara ‘factory reset’”

  1. dan

    la mine a fost de la mc afee.. deci aveti grija si la sistemul de operare antivirus, dezactivati sau dezinstalati mc afee sau orice alt antivirus aveti in telefon, daca nu vi se permite conectarea la wi fi. poate fi una din piedici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.