Top 10 escrocherii de Valentine’s Day

Bitdefender, producatorul celui mai bun antivirus din lume, emite o recomandare de Valentine’s Day, ca urmare a valului de escrocherii informatice care tintesc utilizatorii de peste tot din lume, inainte de sarbatoarea dragostei.

Acestia sunt sfatuiti sa se fereasca de premii extraordinare sau de experti intr-ale inimii care pretind ca pot pune pe roate relatiile in dificultate. Acest tip de escrocherii sunt distribuite prin emailurile de tip spam si directioneaza utilizatorii catre site-uri de phishing, frauda sau catre pagini cu virusi.

Barbatii cheltuiesc cu 75% mai multi bani decat femeile anul acesta de Valentine’s Day, potrivit unui sondaj realizat de CreditDonkey.com, asa incat infractorii cibernetici incearca sa ii atraga pe acestia cu idei de cadouri. ’’Ofertele’’ includ ciocolata, inele cu diamant, parfumuri, daruri personalizate, bijuterii in forma de inima sau ceasuri.

’’Escrocii au declansat un adevarat raid de atacuri, intrucat spam-ul de Valentine’s Day reprezinta aproape 7% din intregul volum de spam la nivel global. Fraudele inregistreaza o crestere cu aceasta ocazie, astfel ca oamenii ar trebui sa evite site-urile de dating false, cadourile la pret redus sau profilurile dubioase pe retelele de socializare. Toate acestea colecteaza datele personale si fura identitatea si banii utilizatorilor’’, spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Una dintre escrocheriile care se raspandesc cu repeziciune atrage utilizatorii cu wallpaper-uri de Valentine’s Day si ii redirectioneaza catre site-uri frauduloase. Acestora li se promite apoi ca vor castiga telefoane iPhone 5 si li se cer detaliile personale. Pacaleli asemanatoare, in numele lui Cupidon, circula si pe Facebook.

De asemenea, jocurile si aplicatile de Android descarcate de pe marketplace-uri neoficiale pot instala adware sau virusi.

Top 10 escrocherii de Valentine’s Day in 2013:

 

 1. Felicitari online periculoase

felicitari

felicitare       2. Cadouri pentru indragostiti pe retelele social

parfum3.  Oferte false cu limuzine

limuzina4. Propuneri de intalniri amoroase

 5. Profiluri false pe retele sociale

6. Site-uri de intalniri online

diamond 7. Oferte frauduloase de flori

romantic roses

8. Wallpaper de Valentine’s Day

wallpaper romantic9. Aplicatii de Android periculoase

10. Falsi experti in dragoste

expert dragoste

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

8 responses to “Top 10 escrocherii de Valentine’s Day”

 1. Cristian

  Cam acida exprimarea de inceput : “Bitdefender, producatorul celui mai bun antivirus din lume” ….

 2. red

  “Bitdefender, producatorul celui mai bun antivirus din lume,”

  Lauda de sine nu miroase-a bine. De multe ori, provine de la KK.

 3. Alexandru Ionut

  BitDefender chiar e cel mai bun din lume. Nu o spun eu, o spun statisticile. Daca o spun statisticile, atunci si ele au aflat asta de la calitatile sale. Si tot asa.

  PS: sincer, cine ar pune botul la asa rahaturi pe net? Probabil se gasesc si destui creduli. Ce ar fi sa dau click pe fiecare mesaj pe care il primeam cum ca as fi castigat un milion de euro, ca sunt al 999999 castigator..si tot asa. Pai eram miliardar pana acum.

 4. andrea auto

  nu trebuie sa fii sanatos la cap sa “pui botul” la astfel de escrocherii. lumea nu se invata ca nimic nu e gratis si nimic nu iti pica din cer.

 5. Iancu

  Este adevarat ca sunt o multime de astfel de anunturi care te fac sa crezi ca ai castigat, dar intotdeauna trebuie evitate pentru a scapa de unele probleme in ceea ce priveste calculatorul si folosirea ulterioara a lui.

 6. nte

  Pfff….atatia virusi de toate felurile incat iti vine nici sa nu mai navighezi pe internet

 7. cosmin

  se pare ca lumea nu e tocmai desteapta precum credem…sunt foarte multi care nu se invata minte cu chestii din astea. am vazut o multime prostiti de astfel de trucuri

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.