[EXCLUSIV] Bitdefender Rootkit Remover – Un nou utilitar pentru devirusare

BitDefender testeaza un nou utilitar ce se ocupa cu detectarea si devirusarea programelor de tip rootkit.
Un rootkit reprezinta unul dintre cele mai dificil de detectat si indepartat amenintari informatice. Foloseste o tehnologie speciala de creare a unui driver ce se integreaza in sistem si se ascunde de metodele obisnuite de “vizualizare”. Pentru programele antivirus detectia si apoi stergerea unui asemenea tip de malware a fost mereu o adevarata provocare.

Spre deosebire de alte utilitare similare, Bitdefender Rootkit Remover poate fi lansat imediat, fara a fi necesara pornirea in safe mode.

bitdefender rootkit remover

Rootkit Remover recunoaste si indeparteaza urmatoarele familii de rootkit-uri: Mebroot, TDL (TDL/SST/Pihar), Mayachok, Mybios, Plite, XPaj, Whistler, Alipop, Cpd, Fengd, Fips, Guntior, MBR Locker, Mebratix, Niwa, Ponreb, Ramnit, Stoned, Yoddos, Yurn, Zegost si Necurs.

Pentru a testa noul utilitar accesati:
versiunea 32-bit: https://download.bitdefender.com/removal_tools/BootkitRemoval_x86.exe
versiunea 64-bit: https://download.bitdefender.com/removal_tools/BootkitRemoval_x64.exe

Alte detalii: https://labs.bitdefender.com/projects/rootkit-remover/rootkit-remover

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

12 responses to “[EXCLUSIV] Bitdefender Rootkit Remover – Un nou utilitar pentru devirusare”

 1. andreas

  care e mai bun Bitdefender rootkit removal tool sau Sophos rootkit removal tool?

 2. Florin

  Bugdefender e cel mai bun dintre cei mai buni… …la marketing ,alaturi de Kaspersky ,bineinteles.

 3. Cosa Nostra

  Frate…am pornit utilitarul si 1 secunda a stat pana mi/a aparut mesajul ca sunt curat…desigur cu reclama la un produs Bitdefender…

  Deci asta nu stiu ce a scanat dar reclama si/a facut. Cred ca e mai degraba utilitar / reclama.

  1. virus2009

   Asa se comporta orice utilitar ce indeparteaza o anumita familie de virusi, nu dureaza ca o scanare ce o efectuezi mataluta cu av-ul ,ce il ai instalat .

   Duci in eroare userii 🙂 🙂 🙂 m probeaza si alte utilitare de la altii producatori, ai sa constati acelasi lucru, mai bine taceai.

   1. Cosa Nostra

    Da, ai dreptate. M/am gandit si eu la faza cu familia de rootkit/uri si ca de/asta a scanat asa repede pentru ca probabil utilitarul stie exact unde sa caute.

    Iertaciuni… 🙂

    1. virus2009

     Ii bun ca ti-ai dat seama , ca doar nu o sa iti scaneze pozele 🙂

     1. Cosa Nostra

      🙂

  2. andy

   Scanează doar MBR (bootkits).

 4. Constantinescu.

  bitdefender mi se pare cel mai bun antivirus posibil. eu il folosesc din 2009 si nu m-a dezamagit pana acum

 5. cobra

  Ce diferenţe or fi între BitDefender RootkitUncover şi acesta?

  1. Malware.analysis

   RootkitUncover cauta dupa rootkituri, cautand dupa semnalmente gen: procese ascunse, fisiere ascunse, probabil hookuri, etc.. un fel de GMER

   Rootkit Remover are semnaturile unor rootkituri cunoscuti (lista pusa in articol) si ii cauta prin sistem

   si parca uncover nu a fost lansat oficial la apa, ramanand in stadiul beta

   @jimmy cred ca e mai important ce rootkituri poate elimna tdsskillerul, decat faptul ca iti afiseaza cate fisiere scaneaza
   lista cu rootkituri recunoscuti de tdsskiller:
   Backdoor.Win32.Phanta.a,b; Backdoor.Win32.Sinowal.knf,kmy; Backdoor.Win32.Trup.a,b; Rootkit.Boot.Aeon.a; Rootkit.Boot.Backboot.a; Rootkit.Boot.Batan.a; Rootkit.Boot.Bootkor.a; Rootkit.Boot.Cidox.a,b; Rootkit.Boot.Clones.a; Rootkit.Boot.CPD.a,b; Rootkit.Boot.Fisp.a; Rootkit.Boot.Geth.a; Rootkit.Boot.Goodkit.a; Rootkit.Boot.Harbinger.a; Rootkit.Boot.Krogan.a; Rootkit.Boot.Lapka.a; Rootkit.Boot.MyBios.b; Rootkit.Boot.Nimnul.a; Rootkit.Boot.Pihar.a,b,c; Rootkit.Boot.Plite.a; Rootkit.Boot.Prothean.a; Rootkit.Boot.Qvod.a; Rootkit.Boot.Smitnyl.a; Rootkit.Boot.SST.a,b; Rootkit.Boot.SST.b; Rootkit.Boot.Wistler.a; Rootkit.Boot.Xpaj.a; Rootkit.Boot.Yurn.a; Rootkit.Win32.PMax.gen; Rootkit.Win32.Stoned.d; Rootkit.Win32.TDSS; Rootkit.Win32.TDSS.mbr; Rootkit.Win32.ZAccess.aml,c,e,f,g,h,i,j,k; Trojan-Clicker.Win32.Wistler.a,b,c; Trojan-Dropper.Boot.Niwa.a; Trojan-Ransom.Boot.Mbro.d,e; Trojan-Ransom.Boot.Mbro.f; Trojan-Ransom.Boot.Siob.a; Virus.Win32.Cmoser.a; Virus.Win32.Rloader.a; Virus.Win32.TDSS.a,b,c,d,e; Virus.Win32.Volus.a; Virus.Win32.ZAccess.k; Virus.Win32.Zhaba.a,b,c.

 6. Jimmy Saggio

  recomand TDSSKiller in defavoarea utilitarului furnizat de compania BitDefender. Cei de la Kaspersky iti furnizeaza numarul de fisiere scanate si timpul de scanare (informatii necesare pentru cei ce doresc sa faca o comparatie intre utilitarele de acest gen).

Leave a Reply