Castiga cadou gratis de ziua ta – parte a unei retele de pagini cu concursuri false pe Facebook

Care este reteta succesului pe Facebook in ultima perioada? Concursurile false, drept pentru care v-am si provocat sa ne spuneti cum le recunoasteti voi, in schimbul unei licente BitDefender Internet Security 2013.

Iata ca aceste concursuri iau amploare ca numar si raspandire si toate ofera premii fabulos de mari: telefoane de ultima generatie, laptop-uri, tablete si multe altele.
Cum ar putea oferi o pagina anonima, fara date de contact si organizator, infiintata in urma cu 1-2 luni premii de o asemenea anvergura cand nici firme mari nu pun la bataie asemenea castiguri.

Recent am descoperit o adevarata retea de astfel de pagini, care “se plac” reciproc si care promit marea cu sarea, iar noua gaselnita este “castiga cadou gratis de ziua ta”. Ca o paranteza, exista cadou cu bani ?!

retea spam concurs fals facebook

Descrierea suna bine si tentant pentru multi: “Spune ce cadou ai dori sa primesti de ziua ta ..Incercam sa va indeplinim dorinta. Multumim!!!”
Ce frumos ar fi sa existe pestisorul de aur si sa ne indeplineasca macar o dorinta. Din pacate (sau fericire) e doar un basm, la fel ca si aceste pagini fantoma.

Iata si reteaua infiripata si care propaga in masa spamul pe peretii celor suficient de neatenti si\sau naivi pentru a crede ca tot ce zboara se mananca:

 1. Castiga cadou gratis de ziua ta – https://www.facebook.com/CastigaCadouGratisDeZiuaTa
 2. Castiga Iphone 5 – https://www.facebook.com/pages/Castiga-Iphone-5/329777670476098
 3. Castiga Ipad 3 – https://www.facebook.com/CastigaIpad3
 4. Castiga premii – https://www.facebook.com/CastigaPremiile
 5. Castiga Samsung Galaxy S3 – https://www.facebook.com/pages/Castiga-Samsung-Galaxy-S3/488153641210345

NU accesati aceste pagini decat pentru a le raporta ca SPAM folosind optiunea oferita de Facebook. O gasiti in dreapta butonului “Like” – un simbol rotita cu sageata jos si apasati “Report page”.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Castiga cadou gratis de ziua ta – parte a unei retele de pagini cu concursuri false pe Facebook”

 1. cristi

  aveti mare dreptate,insa sunt multi amatori de ,,cadouri gratis”!

 2. nte

  am ajuns deja sa nu mai cred nici macar ofertele pe bune…de aceea am si renuntat sa mai fac astfel de concurs pe facebook pentru firma…

 3. red

  Radu! esti invidios, la astia htxps://www.facebook.com/CastigaCadouGratisDeZiuaTa, mie imi vor trimite in 30 februarie de ziua mea, un BMW si 7 femei sub 30 de ani, brunete si cu ochi caprui!

  Incercati si voi, ei in 31 astept FanCurier-ul cu cadoul!

  Abia astept!!

  Am uitat, BMW are si rezervorul plin!

Leave a Reply