Kaspersky Lab raspunde provocarilor de securitate ale companiilor moderne, cu noile solutii pentru utilizatori finali

Kaspersky Lab a lansat noua generatie de solutii de securitate pentru companii, create sa ajute firmele sa faca fata noilor provocari in gestionarea eficienta si sigura a retelelor. Kaspersky Endpoint Security for Business, noua suita de platforme de securitate pentru companii, a fost proiectata sa asigure cea mai buna protectie din industrie impotriva fisierelor malware avansate si a infractiunilor cibernetice, dar si pentru a combate un alt inamic traditional al securitatii IT – complexitatea. Kaspersky Endpoint Security for Business este prima platforma de securitate complet reconstruita, care asigura companiei combinatia esentiala de protectie deplina, eficienta si usurinta in utilizare.

Misiunea principala a administratorilor IT nu s-a schimbat foarte mult in timp, insa au aparut mai multe obstacole. Companii de toate dimensiunile trebuie sa faca fata acestor provocari, insa firmele mici si mijlocii se confrunta cu o problema suplimentara: lipsa resurselor si a expertizei pentru gestionarea noilor nevoi.

Pe langa fisierele malware sofisticate, care ataca firmele in fiecare zi, administratorii IT trebuie sa gestioneze acum probleme mai complexe, precum: smartphone-urile si tabletele folosite tot mai mult pentru a accesa reteaua companiei din diferite locuri ale lumii; angajatii care vor sa isi foloseasca propriile dispozitive mobile si PC-uri pentru a-si continua activitatile de la locul de munca; informatiile confidentiale care circula liber in reteaua companiei, sau in afara acesteia, cu ajutorul laptop-urilor sau al stick-urilor de memorie; identificarea si repararea patch-urilor din aplicatiile utilizatorilor sau a sistemelor de operare.

Aceste schimbari tehnologice i-au facut pe administratorii IT sa se confrunte cu noi probleme de securitate si, in majoritatea cazurilor, sa fie nevoiti sa evalueze, sa cumpere sau sa instaleze si sa gestioneze cate o noua unealta pentru fiecare situatie.

Unelte precum Gestionarea dispozitivelor mobile, Managementul sistemelor/patch-urilor, Criptarea datelor si multe altele sunt alaturate cu tehnologiile anti-malware existente, lasandu-i pe administratorii IT sa gestioneze o noua retea care este mult mai greu de administrat, insa nu si mai sigura.

Noutati si imbunatatiri

Noile provocari lansate de crima organizata si numarul tot mai mare de dispozitive personale folosite de angajati au facut protejarea datelor de business mai dificila ca niciodata. Pentru a simplifica si proteja companiile de toate dimensiunile, Kaspersky Endpoint Security for Business dispune de mai multe tehnologii noi si imbunatatite, care le permit administratorilor IT sa supravegheze, sa controleze si sa protejeze reteaua.

kaspersky companii

  • Gestionarea si securizarea dispozitivelor mobile – Kaspersky Lab le asigura administratorilor posibilitatea sa securizeze si sa protejeze chiar si smartphone-urile si tablete angajatilor. Protejarea dispozitivelor mobile folosite de utilizatorii finali poate fi gestionata de la distanta cu ajutorul functiei Mobile Device Management (MDM).
  • Criptarea datelor – Securizarea documentelor, fisierelor sau a CD-urilor, prin utilizarea Advanced Encryption Standard (AES) 256 bit, asigura protejarea informatiilor in cazul in care dispozitivul este pierdut accidental sau furat. Noua tehnologie de criptare Kaspersky Lab poate fi aplicata si pentru dispozitive periferice, unitati mobile, documente si fisiere, si este transparenta pentru utilizatori si pentru aplicatii, facand informatiile indescifrabile pentru infractorii cibernetici.
  • Unelte de control pentru utilizatorii finali – Solutia Kaspersky Endpoint Security for Business poate controla utilizarea aplicatiilor cu ajutorul politicilor si a listelor dinamice. Administratorii pot crea, de asemenea, politici adaptate pentru dispozitivele de stocare detasabile, dispozitvele de stocare USB si imprimante, pentru a stabili politici web in functie de dispozitiv, care sa asigure uzilizarea in siguranta a internetului, in reteaua companiei sau acasa.
  • Administrarea sistemului – O serie de noi instrumente de configurare, implementare si de gestionare a sistemelor, incluse in Kaspersky Endpoint Security for Business, face desfasurarea sarcinilor IT consumatoare de timp, cum ar fi instalarea sistemelor de operare, inventarul de retea, administrarea de la distanta, controlul accesului in retea (Network Admission Control – NAC) sau managementul licentelor, mai rapida si mai simpla. Scanarea automata a vulnerabilitatilor si gestionarea patch-urilor garanteaza faptul ca utilizatorii si administratorii sunt informati mereu si la timp cu privire la potentialele vulnerabilitati de securitate.
  • Totul este gestionat de la Centrul de Securitate Kaspersky Lab – Consola de administrare puternica reuneste fiecare aspect legat de protectia asigurata de Kaspersky Lab pentru utilizatorii finali, protejand fisierele serverelor si infrastructura virtuala sub aceeasi interfata.
  • Cea mai buna protectie anti-malware – Combinatia cu succes dovedit de metode imediate, proactive si in cloud pentru detectarea fisierelor malware mentine utilizatorii alertati cu privire la cele mai recente amenintari descoperite de echipa de experti de Kaspersky Lab. Performantele deosebite de pe parcursul evaluarilor independete din 2012 au adus companiei cele mai bune calificative din industrie. In raportul de final de an, AV-Comparatives a premiat Kasperky Lab cu cel mai bun punctaj total, in urma testelor pentru concursul “Produsul Anului”, pentru al doilea an consecutiv. De asemenea, AV-Test a oferit, in 2012, solutiei Kaspersky Endpoint Security premiile pentru cea mai buna protectie si pentru cea mai eficienta reparatie.

Analizand toate testele desfasurate in ultimii ani de firmele independente de testare, precum AV-Comparatives, AV-Test si altii, rezultatele arata ca solutiile Kaspersky Lab au obtinut constant cea mai mare rata de succes in detectarea fisierelor malware, calificandu-se in primele trei locuri ale clasamentului in 80% dintre cazuri, cu 20% mai frecvent decat cel mai apropiat competitor.

Solutie personalizata si adaptata nevoilor tale

Responsabilitatea administratorului IT este aceea de a construi si de a mentine o retea care sa le permita angajatilor sa fie mai productivi; o retea care este suficient de stabila incat sa nu cedeze niciodata, dar suficient de agila incat sa adpote noile tehnologii si dispozitive si care sa poata opera incadrandu-se in restrictiile de buget stabilite de management. Insa, desi aceste obiective sunt comune in diferite tipuri de companii, nu exista doua organizatii la fel. Solutia Kaspersky Endpoint Security for Business a fost construita plecand de la nevoile companiilor mici si mijlocii si dispune de tehnologii cu protectie premium, fara a fi nevoie de un buget mai mare sau de resurse umane suplimentare pentru a le gestiona.

Fiind disponibila deja pe piata in pachete specializate pentru companii de toate dimensiunile, solutia Kaspersky Endpoint Security for Business este o platforma singulara si unificata, creata de inginerii Kaspersky Lab de la un singur cod de baza, oferind o protectie mai buna decat orice alt produs de securitate. Printr-o singura platforma, o singura consola si cu un singur cost, administratorii IT pot vedea, controla si proteja toate sistemele si utilizatorii finali din retea, fie ca este vorba de un PC de pe un birou, un computer virtual din alta localitate sau un smartphone care s-a pierdut prin tara.

Solutia Kaspersky Endpoint Security for Business este disponibila cu urmatoarele configurari de baza, modulare si extensibile, pentru a raspunde nevoilor actuale si viitoare ale companiilor:

  • Kaspersky Endpoint Security for Business: Core – fundatia sistemului Kaspersky Lab de protectie anti-malware si firewall pentru statii de lucru, gestionata de consola de administrare intuitiva Kaspersky Security Center.  Aceasta este solutia pentru clientii care isi doresc cea mai buna protectie anti-malware.
  • Kaspersky Endpoint Security for Business: Select – incude tehnologiile Workstation & File Server Security, Application Control with Dynamic Whitelisting, Device Control, si Web Control. De asemenea, este inclusa si o solutie de protectie mobila, care cuprinde un agent de securitate endpoint si Mobile Device Management (or MDM).
  • Kaspersky Endpoint Security for Business: Advanced – cuprinde toate tehnologiile incluse in pachetul KESB Select, avand in plus unelte de criptare si de gestionare a sistemului. Daca nevoile companiei includ administrarea de la distanta, gestionarea patch-urilor si identificarea vulnerabilitatilor, atunci KESB Advanced este solutia potrivita pentru tine.
  • Kaspersky Total Security for Business – pachetul include protectie suplimentara, asigurand securizarea la nivel de infrastructura pentru web, e-mail si serverele de infrastructura. Solutia Kaspersky Lab asigura protectia de la utilizatorul final pana la portalul de internet.

O mare parte dintre aceste tehnologii de securitate si eficienta IT sunt, de asemenea, disponibile pentru a fi cumparate separat, pe post de solutii specifice. Aceste oferte individuale permit companiilor sa isi personalizeze structura de protectie, adaptand tehnologia Kaspersky Lab in puncte specifice ale retelei, in functie de nevoie.

“Am intrat intr-o epoca a atacurilor cu tinta predefinita la nivel inalt, uneltele sofisticate de spionaj devenind din ce in ce mai raspandite,” avertizeaza Eugene Kaspersky, Presedinte, CEO si cofondator Kaspersky Lab. „Spionajul cibernetic devine cea mai periculoasa amenintare pentru companii, aproape orice corporatie fiind vulnerabila la atacuri, indiferent de marime sau de cota de piata. Toate organizatiile detin informatii care pot fi valoroase pentru infractorii cibernetici si care, apoi, pot fi folosite pentru a patrunde in alte companii. O astfel de intruziune poate fi declansata de un infractor cibernetic care vrea sa se imbogateasca, sau de un stat care cauta sa fure date care nu ii apartin sau informatii clasificate. Orice persoana cu putere de decizie in companie ar trebui sa tina cont de aceste lucruri atunci cand se construieste infrastructura de securitate IT a companiei.”, explica Eugene Kaspersky.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply