eMAG Mobile, DigiSport Mobile, GSP Mobile by RavenX – aplicatii infectate in Google Play

emag mobile ravenx android virus adwareAplicatiile daunatoare vor scapa mereu de filtrul existent in Google Play, din pacate. Am descoperit astazi o serie de aplicatii infectate cu Android.Plankton (sau Adware.Startapp.5.origin), un malware de tip adware\spyware, care afiseaza publicitate agresiva dupa instalarea pe telefon, modifica pagina de start a browserului si in anumite cazuri culege informatii confidentiale din telefonul victimei.

Aplicatiile despre care vorbesc sunt inca prezente in Google Play si de asemenea pe mai toate magazinele online de aplicatii pentru Android. Denumirile lor sunt diverse, incercand sa atraga victimele prin nume si branduri celebre: eMAG Mobile, DigiSport Mobile, GSP Mobile, Sport.Ro Mobile, LouisVuitton Mobile, Adidas Mobile, CHANEL Mobile, Bucharest Bus Map, RealitateaTV Mobile, In gura presei s.a.
Toate au acelasi autor: RavenX – https://play.google.com/store/apps/developer?id=RavenX

Detectia aplicatiilor infectate este de 6 din 46 pe VirusTotal.com: https://www.virustotal.com/en/file/c46acdaccfbcff91a66f7feb27b9384b985155cb8df6e0864183fb8b3010e433/analysis/1362327792/

Daca putem gasi si un aspect pozitiv aici, este descrierea ce include “This is the unofficial eMAG application”. De fiecare data cand veti vedea o astfel de remarca, evitati instalarea aplicatiei, fiindca riscati sa va infectati sau sa aveti batai de cap cu telefonul.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “eMAG Mobile, DigiSport Mobile, GSP Mobile by RavenX – aplicatii infectate in Google Play”

 1. Daniel

  Mulțumesc pentru atenționare!

 2. nicolae

  Pai era unu pe aici care ii zicea la Radu ca nu ai nevoie de antivirus pe telefonu mobil daca descarci de pe google play.

 3. Cosa Nostra

  Trustgo ii prinde pe toți
  🙂

Leave a Reply