Doar una din patru companii utilizeaza o solutie de securitate specializata pentru dispozitivele mobile

In prezent, aproape jumatate dintre companiile din lume utilizeaza solutii specializate pentru administrarea si securizarea dispozitivele mobile din retele. Un studiu realizat de Kaspersky Lab la finalul anului 2012, in parteneriat cu B2B International, releva faptul ca 32% dintre organizatii au adoptat o politica de securitate specifica exclusiv pentru smartphone-uri si tablete. Doar 28% dintre companiile de pe glob au ales sa implementeze o tehnologie completa pentru administrarea dispozitivelor mobile (Mobile Device Management – MDM).

Smartphone-urile, in numar din ce in ce mai mare atât in companii, cât si in posesia utilizatorilor individuali, sunt folosite pentru activitati de business in fiecare zi. Aceasta tendinta in continua evolutie este imposibil de ignorat de catre mediul de business actual, dupa cum arata cercetarea efectuata de B2B International impreuna cu Kaspersky Lab. Doar 9% dintre organizatii considera ca este realist sa le interzica angajatilor sa isi foloseasca telefoanele personale pentru activitati de serviciu. Pe de alta parte, 29% dintre firme le-au asigurat angajatilor accesul complet la informatiile din retelele companiilor prin intermediul dispozitivelor mobile.

„Utilizarea smartphone-urilor si a altor dispozitive mobile pentru activitati de serviciu asigura oricarei companii un avantaj competitiv, facând angajatii mai flexibili si capabili sa gestioneze diferite sarcini si probleme, indiferent de ora sau de locul unde se afla”, a explicat Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer in cadrul Kaspersky Lab. „Insa, introducerea acestor dispozitive in infrastructura companiei presupune o noua abordare a securitatii IT, deoarece neglijarea acesteia pune in pericol informatiile importante ale companiei, din cauza unui atac malware sau a pierderi dispozitivelor. Totusi, nu este nevoie sa reinventam roata: Kaspersky Lab asigura solutii specializate pentru firme, care protejeaza toate dispozitivele companiilor, inclusiv dispozitivele mobile, cu ajutorul unei platforme unitare”, a adaugat Alexander Erofeev.

Tehnologia Mobile Device Management integrata in solutia Kaspersky Endpoint Security for Business, noua platforma de securitate creata de Kaspersky Lab pentru a proteja retelele companiilor, asigura administrarea si securizarea fiecarui dispozitiv mobil utilizat in companie.

 Pe lânga protejarea smartphone-urilor si a tabletelor de amenintarile malware (esentiala pentru sistemele Android, din cauza numarului tot mai mare de programe malitioase care le ataca), functiile MDM permit administratorilor sistemului sa controleze de la distanta continutul stocat pe un dispozitiv, putând bloca accesul la el in cazul in care este pierdut sau furat. In plus, tehnologia MDM le ofera specialistilor IT posibilitatea sa separe informatiile personale de cele ale companiei. Odata implementata aceasta functie, politica BYOD (prin care angajatii isi pot aduce propriile dispozitive de acasa, pentru a le folosi la locul de munca) nu mai reprezinta o problema pentru companii: administratorii pot oricând naviga prin datele companiei de pe dispozitivul personal al angajatului, fara a interfera cu informatiile personale.

Un alt avantaj al tehnologiei MDM din solutia Kaspersky Lab il reprezinta sistemul centralizat de administrare si control, care poate fi integrat cu usurinta in sistemul de securitate al companiei, facând posibila identificarea tuturor amenintarilor la adresa infrastructurii mobile IT a organizatiei.

Pentru mai multe informatii despre gestionarea amenintarilor la adresa companiilor, tehnologiile de securitate disponibile si solutiile pentru companii create de Kaspersky Lab, puteti citi aici: www.kaspersky.com/beready.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Doar una din patru companii utilizeaza o solutie de securitate specializata pentru dispozitivele mobile”

  1. Iancu

    Da, din pacate cam asa e, ar trebuie sa existe mai mult interes pentru aceste elemente atat de importante si atat de folosite in aceste zile, dar cine stie pe viitor poate se vor imbunatati lucrurile. Imi plac mult articolele tale, si citesc cu interes de fiecare data cand publici.

Leave a Reply