G Data InternetSecurity 2014 – Evaluare si test in dinamica (realizat de FaraVirusi.com)

G Data InternetSecurity 2014 nu a fost inca lansat oficial, dar link-urile spre versiunea finala au ajuns pe internet si va putem prezenta primul test realizat pe acest produs.

Produsul aduce cateva noutati si le voi trece in revista in cele ce urmeaza, alaturi de celelalte amanunte pe care le dam de obicei intr-un test de acest fel.

Instalarea decurge fara probleme si acum facem cunostinta pentru prima data cu noua interfata grafica:

g data 2014 IS gui

In ceea ce priveste consumul de resurse, programul are 6 procese AVKProxy.exe, AVKService.exe, AVKTray.exe, AVKWctl.exe, GDFirewallTray.exe, GDFwSvc.ex, GDScan.exe. Consumul lor se invarte undeva in jur de 50 – 70 MB RAM, un consum mic spre mediu, fara impact asupra resurselor calculatorului.

g data 2014 procese

O caracteristica noua este Autostart Manager, care iti permite sa selectezi care procese vor porni odata cu Windows-ul si care vor avea un startup intarziat pentru o mai buna performanta a PC-ului.

g data autostart manager

Versiunea 2014 aduce tehnologia G Data CloseGap pentru o mai buna detectie antivirus. Aveti mai multe detalii despre aceasta AICI.
Modulul BankGuard a fost imbunatatit si de asemenea detectia comportamentala pentru a detecta si bloca si mai multe amenintari necunoscute.
Nu in ultimul rand a fost redus consumul de resurse si impactul asupra sistemului.

O alta parte importanta a evaluarii noastre o constituie scanarea unui set de virusi si aflarea ratei de detectie. Am utilizat 22.140 fisiere infectate din perioada 14 – 20 martie 2013, iar scannerul antivirus G Data 2014 (ambele motoare active) a detectat 84.4% din ele (18.695 fisiere). Avand in vedere ca erau virusi noi si foarte noi, rata de detectie este una medie spre buna. Scanarea a fost efectuata pe 24 martie a.c. cu ultimele definitii disponibile.

g data 2014 scanare

Nu in ultimul rand am dorit sa vedem cum se descurca intr-o situatie reala, pe care o poate intalni orice utilizator – accesarea unui site infectat. Am utilizat chiar o serie de site-uri romanesti infectate, pentru a fi si mai relevanti in evaluare.

Numarul total de site-uri infectate folosite a fost de 40, iar G Data a blocat cu succes 37 din ele.
Cu o rata de protectie de 92.5%, G Data InternetSecurity 2014 reprezinta un produs eficient in a stopa atacurile malware ce provin de pe internet.

g data 2014 real world test dinamica

Ultima evaluare a fost a protectiei anti-phishing, dat fiind raspandirea foarte mare a acestor atacuri menite a fura contul bancare sau de email.
Din pacate din cele 10 site-uri testate, G Data nu a detectat niciunul.

g data anti-phishing

In final, ca o noutate adusa testelor noastre am pus la lucru componenta firewall si modulul de protectie proactiva. Am folosit in acest sens Comodo LeaktTest care simuleaza cele mai comune 34 de atacuri si comportamente malitioase care pot duce la scurgeri de date.
G Data a obtinut un scor de 50 din 340, dupa cum vedeti si in poza atasata.

g data 2014 leaktest

In concluzie, G Data InternetSecurity 2014 reprezinta un produs cu impact minim asupra resurselor sistemului, cu o detectie buna (dar nu foarte buna) si cu o protectie anti-phishing inexistenta (in testul nostru). Avand in vedere protectia buna oferita per ansamblu si pretul mic, este un produs demn de luat in considerare.

Am folosit pentru testare setarile implicite cu care vine produsul de la instalare si am rulat testele folosind Google Chrome ca browser pe un sistem Windows XP SP3 X86.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

20 responses to “G Data InternetSecurity 2014 – Evaluare si test in dinamica (realizat de FaraVirusi.com)”

 1. happyday

  Aolio !…stiu io pe unul suparat tare dupa ce termina de lecturat articolul asta. Iote, maretul GData s-a mai dezumflat nitel. 😀

  De fapt, daca ma gandesc mai bine, nu-mi amintesc sa fi iesit nesifonat vreun antivirus in testele Faravirusi. 😉

  1. virus2009

   Sal , de Paul spui cumva? 😛

 2. fryn

  Multumim pentru articol.
  La testul CLT Gdata a obtinut scorul 50 de puncte :), cu firewall-ul de windows 7 am obtinut dublu. Cred ca domnii de la Gdata vor imbunatatii pe parcurs si detectia anti-phishing.
  Daca se poate, am mai cerut acest lucru, de aceea imi cer scuze daca ma repet, puteti realiza o testare pentru Kaspersky? Va multumesc.

 3. Bmd

  foarte tare articolul. bv

 4. sandu

  Ciudat! Testul Comodo e foarte vechi, nu stiu ce relevanta are. Gandesc ca toti ar fi luat “nota” si ar fi rezolvat vulnerabilitatile indicate.
  Am incercat pe Bitdefender IS setat pe “paranoid mode” si am obtinut 40. Draci, chiar asa slab sa fie?
  Ceva nu se leaga

 5. sandu

  Radu, m-am tot uitat pe teste. Intrebarea e cum de atat de putine produse au rezultate onorabile. Daca m-as face maine producator de firewall as avea ca punct de reper (teoretic, da?) si aceste teste. Faptul ca cei mai multi (chiar si cei mai vechi in domeniu) nu trec testele de despre care facem vorbire mi se pare cam aiurea.
  Ca sa nu mai zic ca sunt cam sigurii care fac astfel de chestii.
  Gresesc?

 6. Nelu B

  S-ar putea sa gresesc,dar nici Comodo n-a obtinut mult la testul Matousec,cu setarile “default” precum G Data

 7. florin

  Daca ar fi sa sintetizam rezultatele obtinute in urma testelor efectuate de Radu ,clasamentul ar arata astfel:
  1. Comodo : 91,35% protectie pt. scanarea unui set de virusi (doar 18.697 fisiere infectate ,nr.mai mic comparativ cu alte solutii testate 🙂 );
  98,75% protectie la accesarea unui site infectat.

  2.Norton: 89,94 % protectie pt. scanarea unui set de virusi ;
  96,6% protectie la accesarea unui site infectat.

  3.Bitdefender :86,3% protectie pt. scanarea unui set de virusi;
  95% protectie la accesarea unui site infectat.

  4.G-data : 84,4% protectie pt. scanarea unui set de virusi;
  92,5% protectie la accesarea unui site infectat.

 8. Nelu B

  Radu,pe forul german Rokop se discuta acerb si cu interes despre testul tau(https://www.rokop-security.de/index.php?showtopic=22950&st=700).Intre timp G Data a mai scos un Beta (2014 24.0.2.1).Pe dealta parte un reprezentant a lui G Data ,care a scris si el pe Rokop a spus ca nu recunoaste alte versiuni decat(inca) cele beta,deci nu comenteaza rezultatul testului.Deci sa mai asteptam pana cand va aparea versiunea cu adevarat finala

 9. Nelu B

  G Data spune ca la acest beta scos aseara(deci dupa ce au citit si ei rezultatele testului) au inbunatatit protectia la phishing

 10. happyday

  Adevarul e ca, dupa Kaspersky si Bitdefender care sunt momentan in topul preferintelor mele, GData e optiunea imediat urmatoare. E un soft bun si are un pret rezonabil. 😉

 11. Razvan

  Am si eu o propunere pentru tine Radu! si anume daca iti faci timp sa aplici testele si pentru produsul TrustPort Internet Security 2013?

  Din cunostintele mele e un produs destul de bunicel, cel putin asta ne zic cei de la VirusBulletin (https://www.faravirusi.com/2012/12/22/rezultatele-testului-virus-bulletin-din-luna-decembrie-2012-efectuat-pe-windows-8-pro/ sau https://www.faravirusi.com/2012/09/30/exclusiv-rezultatele-complete-ale-testului-virus-bulletin-din-luna-august-2012-efectuat-pe-windows-7-pro/).

 12. Cosa Nostra

  Am dezinstalat GDATA cu proxima ocazie…nu are impact asupra sistemului dar…ca si functionalitate e jos…mai bine merg cu NORTON 🙂

 13. Nelu B

  Daca e sa ne luam dupa ce se scrie in forumul Norton,vedem ca si el s-a “lasat” jos.mai ales daca aveti instalat si un browser googe chrome,ultima versiune
  O zi buna

 14. Vali V

  toti producatorii de antivirus sunt mereu mai jos decat mintile luminate aflate dintre hackeri (unii nu merita acest renume). Ce mi se pare surprinzator e ca rezultatele nu se regasesc in lumea reala, desi folosesc de multi ani G Data nu am patit-o niciodata… ceea ce nu pot spune despre ceilalti antivirusi…

 15. Nelu B

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.