Kaspersky Lab, desemnat lider in clasamentul IDC MarketScape: Western European Enterprise Endpoint Security 2012

Kaspersky Lab a fost desemnat lider in cel mai recent clasament IDC MarketScape: Western Europe Enterprise Endpoint Security 2012 Vendor Analysis (doc #IS01V, martie 2013).

Potrivit IDC, principalele puncte forte ale companiei Kaspersky Lab sunt atentia speciala acordata securitatii endpoint, functiile de administrare foarte dezvoltate, suportul pentru toate tipurile de dispozitve endpoint, organizarea foarte bine pusa la punct care raspunde rapid la malware, varietatea abilitatilor de control al dispozitivelor si de criptare si strategia flexibila de stabilire a preturilor.

Conform raportului IDC, „Compania a livrat o crestere notabila pe parcursul ultimului deceniu pe piata IMM-urilor si a corporatiilor, prin intermediul suitelor de solutii de securitate endpoint specializate. Kaspersky Lab continua sa se concentreze asupra cresterii organice si a inovatiei, acestea fiind principalele elemente care diferentiaza compania in contextul operatiunilor de fuziuni si achizitii initiate de alti comercianti de solutii de securitate. Cea mai recenta platforma Kaspersky Endpoint Security for Business (KESB) evidentiaza capacitatea companiei de a dezvolta solutii adaptate problemelor specifice, mentinand un echilibru intre consumul de resurse ale computerului, administrare si costuri pentru aceasta categorie de piata.”

„Piata B2B reprezinta o zona de crestere strategica pentru dezvoltarea Kaspersky Lab”, a declarat Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer in cadrul Kaspersky Lab. “In ianuarie 2013 am lansat noua suita de solutii de securitate B2B, Kaspersky Endpoint Security for Business, care dispune de o combinatie puternica de functii pentru protejarea datelor, eficienta si de un sistem de administrare impecabil, alaturi de abilitatile clasice antimalware care ne definesc. Este foarte important pentru noi faptul ca am fost numiti inca o data „Lider” de o companie atat de reputata cum este IDC – de aceasta data, la categoria furnizorilor de solutii de securitate endpoint pentru piata din Europa de Vest. Un calificativ atat de inalt ne va ajuta sa ne apropiem de corporatii, companii mici si mijlocii, precum si utilizatori individuali”, a explicat Erofeev.

Publicand o analiza a viabilitatii competitive a furnizorilor de pe piata de securitate endpoint pentru corporatii, din Europa de Est, IDC imparte potentialele masuri cheie in doua categorii principale: abilitati si strategii. Prima categorie se concentreaza pe abilitatile actuale ale companiei si ale produsului respectiv. La acest capitol, analistii IDC evalueaza eficienta cu care furnizorul construieste/asigura abilitatile necesare pentru a indeplini strategia stabilita pe piata. A doua categorie se concentreaza asupra deciziilor strategice la nivel inalt si a ipotezelor care stau la baza ofertelor, a segmentarii publicurilor si a planurilor de abordare a pietelor in urmatorii trei-cinci ani. In cadrul acestei categorii, analistii au verificat daca strategiile furnizorului pe diverse domenii sunt aliniate la nevoile consumatorilor pe viitor, pe o perioada definita de timp.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply