Felicitari! Ati castigat un premiu pe loc! – Concursuri false pe internet

Au fost si vor mai fi concursuri false ce pretind a oferi telefoane, laptop-uri si alte “bunatati” de acest gen.
O metoda clasica este cea a sondajului de opinie din 2-3 intrebari urmat de trimiterea unui SMS cu suprataxa pentru inscrierea in concurs.

Din acest ciclu se raspandeste pe diverse site-uri, de regula cele cu stream-uri gratuite TV (ex: https://digi-hdsport.com), o “mare” promotie cu titlul “Felicitari! Ati castigat un premiu pe loc!”

Link-ul initial (https://w.prizes.im/ro/ipad3/a/1/index.html?did=91a8fad7-3bfa-47e0-a8fe-7d3150b84f8cxe894265a-e8aa-43a4-b5ef-72c9326f2584&oid=0bb05442-90b3-4950-a06f-1e11c1bbe6f6&caid=1d84b630-60c2-4ba9-938b-943e26818165) are cateva redirectionari ducand spre urmatorul site final: https://adserver.quizdingo.com/RO/blPDlb/?affid=64&param1=10207d723b4ea9fd916412f48d4170&param2=y0152.

Concursul suna tentant, si iata ce anunta pagina concursului:

Felicitări!

Aţi câştigat un premiu pe loc!

În fiecare miercuri wieczorem , alegem la întâmplare un vizitator al site-ului nostru, pentru a fi norocosul nostru câştigător. Pe baza extragerii de astăzi, dvs. sunteţi câştigătorul!

Următorul premiu vă aparţine:
Apple® iPad 3

Acţionaţi repede! Răspundeţi în 00 minute 00 secunde. Sau, vom da premiul dvs. altui vizitator din ******.

Revendicați-vă premiu:

Pasul 1:Apăsaţi aici pentru a răspunde la o întrebare simplă. Durează mai puţin de un minut.
Pasul 2:Dacă răspundeţi corect, introduceţi numărul dvs. de mobil şi confirmaţi codul PIN.

Raspunde la urmatoarele intrebari:
Care companie produce iPad-ul?

castiga noul iPad 3

Nota finala, pe care multi nu o citesc spune urmatoarele:

Aceasta oferta incepe la data de 01-01-2013 si se incheie la data de 31-08-2013. Prin trimiterea unui SMS sunteţi de acord cu termenii si conditiile de utilizare a serviciilor noastre. Această sumă va fi adăugat la factura dvs. de telefon mobil sau să fie deduse din soldul dvs. Preţul serviciului este 2.00 EUR + TVA pe mesaj trimis. Pentru a utiliza acest serviciu trebuie să aveţi un număr local sau card pre-paid şi cel puţin 16 ani sau care au permisiunea de abonat / proprietarul cardului. Pentru mai multe informaţii, scrieţi la carero@quizdingo.com. Quizdingo PO Box 14827, 1001 LC, Olanda. Puteti sa ne contactati si la numarul de telefon 0256290070.
Termeni

Deci veti fi taxati cu o suma de bani fara nicio garantie a unui castig. NU promovati si nu participati la aceste concursuri false!!

Aceste concursuri pot apare si ca ferestre pop-up ce se incarca la accesarea diverselor site-uri.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

7 responses to “Felicitari! Ati castigat un premiu pe loc! – Concursuri false pe internet”

 1. Lucian

  Problema este alta ! Cum scap de pagina asta nenorocita ? Ca la fiecare intrare pe alta pagina, ma arunca direct pe smenul asta de site ! Daca as avea putere, i-as baga in puscarie si le-as lasa si ipad3-ul !

 2. Mihaela

  Si eu am primit acest mesaj, am raspuns la prima intrebare ( era vineri in loc de miercuri) si mi-a aparut alta intrebare la care nu am mai raspuns deoarece la inceput spunea sa rasp.la o intrebare nu mai multe asa ca am renuntat simtind ca ceva nu e in regula.Da si la o noua accesare a pag.de internet mi-a aparut din nou mess., e ceva neinregula nu pot fi castigatorul tragerii la sorti si dupa 10 min cand am intrat din nou pe net, si de cateori intru apare mess.ca sunt castigatorul. Nu merci.Mai apar si poze cu 3 castigatori din diferite orase, sa para mai credibil.

 3. cosmin

  Eu si primeam mesajele astea.
  Mai mult de atat cand intram pe net din browser daca dadeam click in fundal in orice pagina ma trimitea la aceasta publicatie cu ati castigat etc.

 4. blaga ionut

  nu imi apare unde sa dau click aici

 5. ana

  Am fost fraierita de niste impostori, bagas-ar dracu in ei de hoti si de snapani !!! Ca o fraiera, am crezut ca poate castig un iPad pt nepotul meu. La ultima intrebare, de fapt nu ma intreba nimic, pe mes din telefon spunea sa nu mai trimit mesaje, iar pe net ma intreba ca nu mai trimit mesaje?. Mi-au tot dat termeni suplimentari, numai ca sa mai trimit si am trimis si cu 11 si cu 22, ca nu stiam ce dracu vor. Am zis sa termin, sa vad ce se intampla, daca tot am inceput. S-a intamplat ca azi am vazut cost suplimentar 28 E si fara raspuns de la ei, nici macar un mesaj. Eu nu cred ca a castigat cineva, sau poate, foarte putini, din multimea de fraieri, ca mine. Le doresc hotilor si banditilor, ca banii furati de la mine si de la altii, sa le fie lor ultimul castig, sa nu aiba parte de bani in viata lor. Eu am mancit pt banii aia, nu i-am furat ca ei de la fraieri. Daca erau cinstiti, afisau mare, sa vada toata lumea, cat costa un SMS si atunci alegea fiecare daca trimite sau nu, dar ei iti dau timp sa scrcurt, sa trimiti repede SMS si nu vezi unde scrie cat costa. Dumezeu o sa le scoata insutit tot ce au furat de la altii. Asa sa-i ajute Dumnezeu, dupa cum fac !

 6. ion

  Ce fac dacă am fost pacalit?

Leave a Reply