Primul test Antivirus pe Windows 8 – Ian\Feb 2013 (by AV-Test.org)

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 25 programe de tip Security Suite de pe piata pentru utilizatorii casnici.

Este realizat in perioada noiembrie – decembrie 2012 si este primul test pe un sistem Windows 8, rezultatele fiind destul de interesante, toate produsele primind certificarea AV-TEST.org.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, devirusare\reparare si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Performantei” a fost testat impactul unui produs de securitate asupra resurselor sistemului in timpul unor activitati obisnuite: accesare internet, copiere documente, descarcare fisiere etc. “Alarmele false si usurinta in utilizare” a evaluat alarmele false generate la accesarea unor site-uri, rularea unor programe sau blocarea unor actiuni legitime ale diverselor programe instalate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.

Au fost evaluate produsele timp de 2 luni in ceea ce priveste virusii de ultima ora printr-un test de tip Real-World (site-uri infectate, virusi propagati prin email) – 125 mostre si testul “clasic” pe un set mai mare de malware (18.267 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… sase produse au primit maximul de puncte: 6 si anume F-Secure Internet Security 2013, G Data InternetSecurity 2013, BitDefender Internet Security 2013, Kaspersky Internet Security 2013, BullGuard Internet Security 13.0 si Trend Micro Titanium Maximum Security 2013 . Alte 5 produse au primit cate 5.5 puncte.

La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: AhnLab V3 Internet Security 8.0 si Microsoft Windows Defender.

Care este impactul asupra performanteti PC-ului? Aici, un singur produs a obtinut 6 puncte: Webroot SecureAnywhere Complete 8.0, iar Tencent PC Manager a obtinut 5.5 puncte. Pe de alta parte, cele mai slabe la acest capitol au fost: MicroWorld eScan Internet Security Suite 14.0 si McAfee Internet Security 2013.

In ce priveste alarmele false si usurinta in utilizare 8 programe au obtinut cate 6 puncte. La polul opus s-a situat Comodo Internet Security Premium 6.0 cu 3 puncte.

In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici (top 3) arata astfel:

 1. BitDefender – 17 p
 2. BullGuard – 16.5 p
 3. Kaspersky – 16 p

Pozitia de lider este mentinuta de BitDefender, care isi continua dominatia.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:

https://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-8/janfeb-2013/

 

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

8 responses to “Primul test Antivirus pe Windows 8 – Ian\Feb 2013 (by AV-Test.org)”

 1. Max Brechler

  webroot ofera un echilibru foarte bun intre performanta pc-ului si detectarea virusilor.Radu,poti face un test pe partea de detectie?

 2. nicolae

  Pacat ca Emsisoft nu au fost inclusi in testare,au niste produse remarcabile cu care ar face de rusine pe multi din “lideri” clasamentului.

 3. Cata

  Poti realiza un ghid al setarilor recomandate pentru BitDefender?

 4. alex

  Salut Radu. Poti face un test comparativ pentru programele anty malware ? Nimeni nu le prea testeaza si as vrea sa stiu care e cel mai bun. Daca ai putea sa faci pentru mbam,emsisoft, super anty spyware, iobit malware fighter si norman malware cleaner. Te rog mult.

 5. happyday

  Uite-aici un grafic mai relevant :
  https://www.h-online.com/security/news/item/Antivirus-programs-tested-for-Windows-8-1836810.html

  Comodo ala e vai de mama lui. 😛

Leave a Reply