BitDefender Internet Security 2013 – Ghid setari recomandate

Continuam seria de ghiduri pentru setari recomandate cu BitDefender Internet Security 2013, cel mai bun produs de securitate al momentului conform testelor de specialitate (AV-Test.org si AV-Comparatives.org).

La instalare, in final sunteti invitati sa alegeti modul de configurare al produsului. Noi sugeram “Autopilot” pe “OFF”, pentru a putea decide in cunostinta de cauza ce masuri sa fie luate cand se descopera o amenintare (virusii vor fi oricum mutati automat in carantina indiferent de mod).
Daca va considerati un utilizator incepator, lasati-l pe “ON”.

bitdefender internet security 2013 setari

La pasul urmator asigurati-va ca sunt activate toate filtrele de protectie.

bitdefender setari

Deschideti produsul, navigati la sectiunea “Settings -> Antivirus Settings” si setati Active Virus Control pe modul Aggresive. In cazul in care primiti prea multe alerte deranjante de la acest modul reveniti la modul Normal.

setari bitdefender 2013

Deschideti produsul, navigati la sectiunea “Settings -> Firewall Settings” si activati Intrusion Detection System, setandu-l pe modul Normal. Pentru o protectie sporita (keyloggeri, anti-leak etc) setati pe Aggresive. Va genera insa ceva mai multe ferestre de avertizare.

bitdefender 2013 setari firewall

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

12 responses to “BitDefender Internet Security 2013 – Ghid setari recomandate”

 1. alex

  Salut. Tu aici practic ai aratat cum ajungem in setari si atat. Daca e ghid de setari recomandate de ce trebuie sa alegem noi ? + ca oricine isi da seama ca active virus control si firewall-ul trebuie sa fie ori pe moderat ori pe agresiv nu pe permisiv. Deci practic ai spus ceva ce stiam toti.

 2. Geo

  Radu, un pont util: utilizatorul sa bifeze la firewall settings/advanced/Monitor wifi connections “ON”. Altfel, e posibil sa nu vada deloc wlan. Testat personal pe multe si eterogene configuratii de computer.
  La fel si Internet connection sharing, daca mai vrea p2p. Iar la active virus control sa lase pe normal, sa nu agate B ceva dll-uri de sistem.

  Sfaturi utile dar nu obligatorii!

 3. nicolae

  Pe cand si un ghid de setari recomandate pentru reducerea bugurilor la BIS 2013?:D

 4. Florin.

  Nu vreau sa par nemultumit, dar parerea mea este ca vremea bitdefender-ului s-a dus.

  1. Bogdan C.

   Nu cred că s-a dus deloc vremea lui. Atâta că are câteva minusuri: “Carcasa”, care se “repară” cu multe updateuri (abia din 2013 am reușit să instalez și să folosesc BIS 2013) și partea de suport tehnic(jalnică sau aproape deloc uneori), care în cazul companiilor antivirus e foarte importantă.
   Oricum, chiar dacă apare BItdefender 2014, nici nu mă gândesc să-l instalez până prin 2014 încolo. Sigur într-o lună iese din beta și va fi poate ca predecesorii să-i plin de buguri!

  2. Paul 46

   Vremea lui Bitdefender nu s-a dus, intocmai abia a inceput si sper sa ramana asa mult timp. Bitdefender rulzzz!

 5. Mihai

  @Radu FaraVirusi(com): fix asa am si eu setarile.le-am facut din momentul in care am luat licenta in februarie.De atunci pot sa spun ca nu am intampinat nici o problema.

 6. Razvan

  Salut!

  Pentru doritori (cati or mai fi?), cateva setari cu privire la modulul FIREWALL, recomandate chiar de catre producator!

  https://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=35496

 7. Valigw

  Multumim !
  Este bine ca Radu a scris acest articol. Este foarte util pentru cei mai putin cunoscatori, asta e dealfel si scopul acestui blog, sa invete cine nu stie.

 8. florin

  Tot aud bug-uri bug-uri,sunt la a 4-a licenta de bit defender internet security si nu am intalnit asa ceva pana acum in 4 ani de zile,mai lasati versiunile piratate!!! ,ca sa nu mai zic o cunostinta ami zice ca ai merge rau cu bitdefender ,ai verific pc-ul avea 256 mb ram ,chiar m-am saturat de texte de genul acesta,bitdefender e praf ca e romanesc,incetineste pc-ul(eu nici nu simt ca am antivirus) ,dar de fapt unii zic din auzite,ca e pe primul loc la protectie pe site-uri de specilalitate ca da spagi la aia,la cine la avtest care oricum sunt nemti si nu ai plac pe romani pe care ai considera tiganii europei? Sf-uri peste Sf-uri

  1. xpert

   Daca ai bani sa-ti iei o licenta, incearca sa-ti cumperi si un dictionar ca te cam chinui cu limba mioritica

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.