Kaspersky Endpoint Security 8, desemnat lider absolut in urma testelor AV-Test Research

Solutiile Kaspersky Lab pentru companii si pentru utilizatorii individuali au obtinut cele mai bune rezultate in urma seriei de verificari realizate de catre  AV-Test, care s-au desfasurat in perioada noiembrie-decembrie.

In lunile noiembrie si decembrie ale anului trecut, laboratorul independent AV-Test a derulat o serie de teste pentru produsele de securitate pentru companii si utilizatori individuali. Au fost testate 25 de solutii pentru utilizatori individuali, ale furnizorilor de top din intreaga lume. Testele au inclus trei categorii diferite, specialistii AV-Test evaluand gradul de protectie impotriva amenintarilor curente, abillitatea de a curata un sistem infectat si usurinta in utilizare. Rezultatele obtinute au pozitionat solutia Kaspersky Endpoint Security 8 drept lider absolut, fiind desemnat cel mai bun produs pentru companii. Kaspersky Internet Security 2013 a ocupat locul al doilea in clasament, la categoria solutiilor de securitate pentru utilizatori individuali.

Cum s-au desfasurat testele

Expertii laboratorului AV-Test au pregatit o serie de teste, din trei categorii diferite: protectie impotriva amenintarilor obisnuite (Protection), abilitatea de a curata un sistem infectat (Repair) si usurinta in utilizare (Usability). Toate testele s-au realizat pe computere de 64-bit, care rulau sistemul de operare Windows 7 Service Pack 1.

In prima serie de teste, specialistii laboratorului au simulat atacuri impotriva computerului, prin deschiderea unor atasamente suspecte, vizitand site-uri infectate sau salvand in computer, de pe un dispozitiv extern, fisiere daunatoare. Solutia de securitate instalata trebuia sa detecteze si sa blocheze toate amenintarile.

Cea de-a doua serie de teste s-a desfasurat pe un sistem de operare care fusese infectat anterior si cuprindea 43 de fisiere daunatoare diferite. Fiecare produs de securitate instalat trebuia sa detecteze amenintarile, sa stearga componentele malware active si sa elimine toate urmele de infectie din sistem.

Ultimul stadiu al procedurii de testare a analizat modul in care fiecare solutie de securitate a afectat performantele sistemului. In aceasta situatie, expertii AV-Test au verificat, de asemenea, numarul de rezultate fals pozitive primite in timpul instalarii programelor legitime sau in timpul scanarii complete a sistemului.

Rezultatele testelor

Kaspersky Endpoint Security 8 a obtinut 15,5 puncte din totalul de 18, ocupand primul loc in clasamentul general, iar solutia care a ocupat locul al doilea a reusit sa obtina 13,5 puncte. Solutia de securitate pentru companii a obtinut rezultate cu adevarat impresionante la categoria Repair, detectand toate amenintarile prezente in sistem si primind, astfel, punctajul maxim total de 6 puncte.

In ceea ce priveste testarea solutiilor pentru utilizatorii individuali, Kaspersky Internet Security 2013 a obtinut 16 puncte, pozitionandu-se la doar jumatate de punct distanta de lider. Produsul Kaspersky Lab a detectat fiecare amenintare comuna intalnita. In plus, Kaspersky Internet Security 2013 a detectat toate fisierele malware de pe computerul de test, in timpul operatiunii de curatare si a sters majoritatea elementelor daunatoare.

In final, solutiile Kaspersky Lab, atat pentru companii, cat si pentru utilizatorii individuali, si-au demonstrat inca o data performantele si au trecut cu succes de testele finale de certificare AV-Test, pentru 2012.

„Aceasta nu este prima data cand solutiile Kaspersky Lab pentru utilizatori individuali si companii s-au pozitionat printre lideri in cadrul testelor independente organizate de AV-Test”, a comentat Oleg Ishanov, Director Anti-Malware Research in cadrul Kaspersky Lab. „Faptul ca solutia Kaspersky Endpoint Security 8 a primit punctajul maxim in urma testelor Repair este o dovada in plus ca produsul nostru are rezultate foarte bune, chiar si in situatia in care un malware este deja prezent in computerul utilizatorului, si elimina toate urmele de infectie din sistem, raspunzand celor mai solicitante nevoi ale consumatorilor de produse de securitate”, a declarat Oleg Ishanov.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Kaspersky Endpoint Security 8, desemnat lider absolut in urma testelor AV-Test Research”

  1. sorin

    Salutare tuturor ,am o rugaminte mare la toti ,cine poate sa ma ajute ,de unde pot sa descarc kaspersky internet security special ferrari edition an engleza ,spaniola sau romana ,multumesc f mult tuturor.

Leave a Reply