Kaspersky Anti-Virus 2013 primeste calificativul Advanced+, in urma testelor AV-Comparatives de detectare a malware-ului

Kaspersky Lab anunta ca produsul Kaspersky Anti-Virus 2013 a obtinut cel mai inalt calificativ Advanced+, acordat de catre laboratorul independent de testare AV-Comparatives, in urma rezultatelor testelor File Detection of Malicious Software, desfasurate in martie 2013.

Testul AV-Comparatives a verificat cat de eficiente sunt cele mai populare produse de securitate in detectarea fisierelor malware la o scanare standard a computerului, avand o conexiune stabila la internet. Kaspersky Anti-Virus 2013 a luat parte la acest test de detectare a fisierelor alaturi de alte 19 solutii antivirus ale furnizorilor de top.

Produsele au avut de scanat peste 136.610 fisiere malitioase, solutia Kaspersky Anti-Virus detectand 99,2% din amenintari. In plus, in cadrul verificarii fisierelor legitime, solutia Kaspersky Lab a semnalat doar sase rezultate fals pozitive. Media pentru rezultatele fals pozitive returnate de celelalte produse este mai mare de 15. Numarul mare de rezultate fals pozitive reprezinta principalul motiv pentru care alte solutii de securitate, care au avut o rata de detectie aproape la fel de mare, nu au primit calificativul Advanced+. In situatiile din viata reala, rezultatele fals pozitive pot crea dificultati pentru utilizatorii care folosesc aplicatii sigure, pe care solutia de securitate le detecteaza ca fiind daunatoare.

„Rezultatele testelor AV-Comparatives au demonstrat inca o data ca un produs antivrus de inalta calitate nu trebuie doar sa fie capabil sa detecteze cat mai multe amenintari, dar si sa poata stabili cu eficienta ce fisiere si aplicatii sunt sigure”, a declarat Oleg Ishanov, Director Anti-Malware Research in cadrul Kaspersky Lab. „Aceasta reprezinta singura cale prin care poate fi atins echilibrul necesar intre protectia de incredere si usurinta in utilizare”, a explicat Oleg Ishanov.

Aceasta nu este prima data cand produsul Kaspersky Anti-Virus 2013 a fost premiat de specialistii AV-Comparatives. In octombrie 2012, produsul a primit calificativul Advanced+ in urma unui test similar. In noiembrie 2012, Kaspersky Anti-Virus 2013 a fost premiat de AV-Comparatives pentru cea mai buna rata de inlaturare a fisierelor malware. In total, pe parcursul anului 2012, produsele Kaspersky Lab au primit opt calificative Advanced+.

Raportul complet cu rezultatele testelor AV-Comparatives de detectare a fisierelor malitioase este disponibil aici.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply