Anatomia unui atac DDoS in format VIDEO

Logstalgia este un utilitar ce iti permite sa vizualizezi traficul web intr-un mod inedit: ca un joc de ping-pong. Astfel reprezentarea este imaginata ca o lupta fara sfarsit intre serverul web si solicitarile care vin de pe internet.

Iata cum arata traficul normal al unui site prin ochii Logstalgia:

Ce se intampla cand apare un atac de tip DDoS?
Iata inregistrarea realizata de Ludovic Fauvet, dezvoltatorul site-ului VideoLan.org, ce distribuie playerul media VLC.

Daca nu stiti inca ce inseamna un atac de tip DDoS, haideti sa vedem in cele de mai jos (cf. Wikipedia):
Un atac cibernetic de tip DoS (de la expresia engleză Denial of Service, în traducere: refuzul, blocarea serviciului) sau DDoS (Distributed Denial of Service, blocarea distribuită a serviciului) este o încercare frauduloasă de a indisponibiliza sau bloca resursele unui calculator. Deși mijloacele și obiectivele de a efectua acest atac sunt foarte diverse, în general acest atac este efectul eforturilor intense ale unei (sau a mai multor) persoane de a împiedica un site web sau și servicii din Internet de a funcționa eficient, temporar sau nelimitat. Autorii acestor atacuri au de obicei drept țintă situri sau servicii găzduite pe servere cu cerințe înalte, cum ar fi băncile, gateway-uri pentru plăți prin carduri de credit și chiar servere în întregime.

O metodă tradițională de atac provoacă „saturarea” calculatorului țintă (victimei) cu cereri de comunicare externe, astfel ca să nu mai poată reacționa eficient la traficul Internet legitim, sau chiar să devină indisponibil.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Anatomia unui atac DDoS in format VIDEO”

  1. Robert

    Un mod/firewall bun de blocare atacurilor de tip DDoS? Aici nu ma refer pentru servere si pentru un desktop/laptop , pentru ca mai sunt cazuri in care se da flood si pe PC-uri “daca prinde unu ura pe tine”

  2. Catalin C

    Te poti proteja si cu Open DNS sau Comodo Secure Dns instaland si un firewall Comodo ….. sau un Router cu firewall ….

  3. Stefan - GeekBlog

    Din punct de vedere vizual arata extraordinar. Chiar daca e naspa un asemenea atac, explozia aia de culori e fascinanta.

Leave a Reply