30% dintre companii nu utilizeaza instrumente de client management

Potrivit rezultatelor unui studiu derulat de B2B International, in parteneriat cu Kaspersky Lab in noiembrie 2012, 30% dintre companiile din lume nu folosesc instrumente moderne si automate de client management. Cu alte cuvinte, un numar foarte mare de companii inca fac inventarul software-urilor si dispozitivelor hardware, administreaza licentele si actualizeaza sistemele de operare si aplicatiile fara ajutorul solutiilor specializate, care pot simplifica si accelera semnificativ toate aceste operatiuni.

Nevoia de a automatiza anumite arii ale operatiunilor ce tin de infrastructura IT, precum si nevoia de protectie impotriva amenintarilor informatice, nu par sa fie importante pentru multe companii. Acesta poate fi un motiv pentru care 30% dintre companiile din lume nu folosesc instrumente moderne de client management, iar 14% dintre acestea nu intentioneaza sa le utilizeze in viitor. Insa, odata implementate, aceste instrumente pot contribui semnificativ la securitatea companiei, precum si la reducerea volumului de munca si a cheltuielilor din IT.

De exemplu, capacitatea de a instala de la distanta un sistem de operare in reteaua locala ii scuteste pe specialistii IT de a mai fi nevoiti sa se deplaseze personal pana la fiecare computer al companiei. Insa, aceasta functie este utilizata de doar 42% dintre companiile care au deja implementate instrumente de client management. Doar jumatate dintre companiile care folosesc instrumente de client management au automatizat procesul de instalare a software-urilor, pe cand 51% au automatizat sistemele de localizare pentru obiectele de hardware ale companiei, aplicatiile si licentele de software. Instalarea automata a update-urilor, folosita de numai 35% dintre companii, imbunatateste considerabil protectia impotriva „exploit-urilor” care se folosesc de vulnerabilitatile din sistemele de operare si din alte software-uri pentru a infecta sistemul.

Kaspersky Lab Systems Management

O solutie de client management de calitate ar trebui sa ajute departamentul IT al companiei sa identifice si sa elimine vulnerabilitatile software, sa faca un inventar al software-urilor si dispozitivelor hardware ale companiei, sa instaleze aplicatii si sisteme de operare de la distanta si sa ofere drepturile de acces catre resursele retelei.

Tehnologia Kaspersky Systems Management, inclusa in solutia Kaspersky Endpoint Security for Business, dispune de toate aceste functii, oferind portectie de incredere pentru infrastructura IT a companiei. Printre principalele atuuri ale tehnologiei Kaspersky Systems Management se numara capacitatea de automatizare a tuturor operatiunilor mentionate si a administrarii centralizate, ce asigura controlul asupra activitatilor desfasurate pe fiecare computer al companiei.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply