Kaspersky Lab: Alegerea Ferrari pentru securitatea IT

ferrariKaspersky Lab, sponsor oficial al Scuderia Ferrari, a devenit furnizorul de solutii de securitate ales de renumitul brand auto.

Kaspersky Lab este sponsor oficial pentru Ferrari inca din anul 2010. Odata cu trecerea anilor, parteneriatul a evoluat, iar elementele de brand Kaspersky Lab au aparut pe masinile F1 Ferrari timp de trei sezoane consecutive. Anul 2013 a dus parteneriatul dintre cele doua companii la un nou nivel strategic: ca urmare a unui nou acord comercial pe cinci ani, semnat la sfarsitul lunii aprilie 2013, Ferrari este acum clientul Kaspersky Lab, utilizand solutii de securitate endpoint dezvoltate de catre specialistii in protectie IT ai Kaspersky Lab.

In parteneriat cu departamentul ICT (Information and Communication Technology) al Ferrari, Kaspersky Lab a personalizat o solutie endpoint pentru a raspunde nevoilor specifice ale companiei. Aceasta a fost dezvoltata pe parcursul a sase luni de teste riguroase de conformitate si comparative cu alti furnizori de securitate IT. Solutia endpoint dezvoltata de Kaspersky Lab este instalata, in prezent, pe aproximativ 4.000 de computere, iar procesul de instalare va continua pe tot parcursul anului viitor pe un numar mai mare de dispozitive, pentru a acoperi toate echipamentele electronice Ferrari.

„Desi activam in domenii cu totul diferite, Kaspersky Lab impartaseste cu Ferrari doua caracteristici esentiale – incercarea de a inainta la viteza maxima si determinarea de a crea sinergii”, a comentat Eugene Kaspersky, CEO si cofondatorul Kaspersky Lab. „Noi suntem un Ferrari al domeniului nostru – reactionam rapid la amenintarile care apar si venim cu solutii pentru ele, mentinandu-ne in fata competitiei si venind cu o abordare noua si originala pentru paradigma securitatii, in general. Asemeni sinergiilor din echipa de curse Ferrari Scuderia, unde cea mai buna si inovatoare inginerie auto este utilizata de cei mai buni piloti si mecanici Formula 1, si noi imbinam tehnologiile de top si competentele echipei noastre de elita de „piloti” IT – experti dezvoltatori, analisti etc.”, a completat Eugene Kaspersky.

Acest proiect reprezinta un punct de reper unic pentru industrie, Ferrari avand nevoi deosebite in ceea ce priveste securitatea. Solutia Kaspersky Lab va fi instalata nu doar pe computerele de birou, ci si pe cele care controleaza liniile de productie, precum si pe tabletele si smartphone-urile angajatilor. Ferrari a impus reguli de securitate IT foarte stricte pentru a proteja procesul de productie si pentru a asigura protectia soferilor in timpul curselor. Kaspersky Lab a furnizat o solutie care imbina usurinta in utilizare si controlul total asupra sistemelor complexe.

“Pe masura ce tintim spre perfectiune in toate zonele de activitate ale companiei noastre, am hotarat sa imbunatatim securitatea sistemului de tehnologii de informatii si comunicatii Ferrari”, a declarat Vittorio Boero, Chief Information Officer in cadrul Ferrari. „Pentru a proteja informatiile delicate ce constituie proprietatea noastra intelectuala, am avut nevoie de un partener IT foarte puternic, care sa aiba o solutie de securitate completa si de ultima ora. Am ales Kaspersky Lab pentru calitatea solutiilor endpoint si datorita faptului ca ofera servicii speciale adaptate, care pot fi dezvoltate pentru a raspunde nevoilor noastre specifice. In viitor vom dezvolta acest acord si speram ca aceast parteneriat pe cinci ani sa fie doar primul stadiu al colaborarii noastre”, a explicat Vittorio Boero.

„Dezvoltarea pe segmentul B2B este in prezent unul dintre obiectivele strategice cheie ale Kaspersky Lab”, a afirmat Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer in cadrul Kaspersky Lab. „Kaspersky Lab isi dezvolta, in prezent, atat baza de clienti, cat si solutiile pentru companii. Datorita celei mai bune imbinari intre tehnologie si expertiza, am fost numiti lideri pe piata B2B de mai multe agentii de analiza foarte reputate. In plus, in luna ianuarie 2013, am lansat noua solutie B2B, Kaspersky Endpoint Security for Business. Acest produs asigura cea mai buna protectie din industrie impotriva fisierelor malware si a infractiunilor cibernetice. Nivelul ridicat de eficienta si administrarea fara probleme il fac sa fie ideal pentru protejarea informatiilor foarte importante de business”, a adaugat Alexander Erofeev.

Despre sponsorizare

Kaspersky Lab a intrat in lumea curselor auto in luna mai 2010, sponsorizand echipa AF Corse – care a participat la competitia de la Le Mans cu masini Ferrari GT – asumandu-si, astfel, rolul de „furnizor oficial” pentru Scuderia Ferrari. Dupa sase luni, Kaspersky Lab a devenit „sponsor oficial al echipei”: logo-ul Kaspersky Lab aparand pe masinile Ferrari Formula 1.

De asemenea, cele doua companii au lansat impreuna un nou produs: Kaspersky Internet Security Special Ferrari Edition. Aceasta solutie de securitate dispune de o interfata ce are design-ul in stilul Ferrari si de un joc video de tip simulator Ferrari Virtual Academy si aliniaza cele mai bune tehnologii anti-malware Kaspersky Lab cu imaginea recunoscuta la nivel mondial a companiei Scuderia Ferrari.

Drept urmare a acordului de sponsorizare, logo-ul Kaspersky Lab este expus pe partea din fata si pe partile laterale ale masinilor Scuderia Ferrari F1, pe tot parcursul editiilor din 2012 si 2013.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Kaspersky Lab: Alegerea Ferrari pentru securitatea IT”

  1. Bogdan

    Kaspersky a incheiat un parteneriat interesant cu Qualcomm, viitoarele telefoane Android cu procesoare QualComm vor avea preinstalat Kaspersky Mobile Security.

Leave a Reply