Test in dinamica pe luna aprilie 2013 – by AV-Comparatives.org

AV-Comparatives.org a publicat rezultatele testarii in dinamica a produselor de securitate, pe luna aprilie 2013.

Spre deosebire de toate celelalte teste “statice” realizate de av-comparatives, virus bulletin si altii, aici NU s-au scanat niste fisiere infectate, ci testul reflecta capacitatea de protectie in timp real (in dinamica) a soft-ului instalat.

Mai precis, s-au testat mai multe site-uri infectate (545): care descarca virusii direct sau care contineau exploit-uri sau script-uri infectate.

protectie real world

Singurul produs cu o protectie perfecta de 100% a fost BitDefender. A fost urmat de F-Secure si Kaspersky cu 99.8% protectie.

Se pare ca in 2013 vom avea o lupta acerba pentru titlul de “Produsul anului”. Voi ce credeti?

Pentru restul rezultatelor accesati:
https://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart2&year=2013&month=4&sort=1&zoom=2 sau https://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/dynamic-tests

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Test in dinamica pe luna aprilie 2013 – by AV-Comparatives.org”

 1. neamtmischu

  eu am norton 360 v6 2013 si nu mai am nevoie de nici un antivirus sau firewall si chiar e fantastic cat de bine se misca.
  cat despre tabelul de mai sus cred ca este o ordie corecta a brandurilor i afara de KASPERSKY si F-SECURE care trebuiau sa fie invers si ma bucur ca BITDEFENDER un astfel de program romanesc cu o asemenea importanta e pe primul loc mondial,am varianta free instalata de o zi pe PC pentru ca au adaugat functia de restore
  imi pare rau ca nu e NORTON pe tabel sigur era printre primele pe acolo ca si celelalte tabele de la AV-TEST sau TOPTENREVIEWS,bafta si sa nu aveti virusi 😉

 2. Nelu B

  Sunt curios cu ce setari ale AV-urilor se fac testele. Mie BitDefender 2013 desi mi-a blocat Eicarul, nu a putut sa-l neutralizeze complet (cu setarile originale, autopilot “on”)

 3. Valigw

  La inceput de an ma gandeam la GData, speram ca noul motor sa fie un plus, deocamdata nu sta prea bine asa ca as mege pe “barba” lui F-Secure.
  Am vazut ca la impactul asupra performantelor calculatorului deja sta mai bine decat taticul Bitdefender.

 4. Paul

  Salut!

  Vali a fost testata versiunea 2013 la produsul G Data, daca nu ma insel.

  O zi buna!

 5. Valigw

  Da Paul nu te inseli, am azi si eu. As miza pe tehnologia lor noua:
  Când vine vorba de protecția împotriva malware-ului, precizia și viteza contează. Un timp de răspuns cât mai scurt între prima apariție a unui program malware și furnizarea unei semnături este, adesea, crucial și, deseori, soluțiile antivirus tradiționale nu sunt capabile să țină pasul.
  Tehnologia G Data CloseGap rupe barierele și combină protecția proactivă cu cea bazată pe semnături, pentru a oferi o protecție mixtă puternică. Cu fiecare update, CloseGap primește îmbunătățiri suplimentare, ceea ce înseamnă că funcționalitatea poate fi cu ușurință adaptată în funcție de situația de moment. În acest fel, utilizatorii și datele acestora beneficiază întotdeauna de protecție optimă, chiar și în cazul unor atacuri desfășurate dupa scenarii necunoscute până atunci. Comparativ cu conceptul anterior, al scanării dual-engine, CloseGap oferă și un alt avantaj: reduce semnificativ consumul de resurse.
  Un sistem cu două motoare de scanare furnizează o protecție perfectă împotriva amenințărilor online, însă are dezavantajul unui consum ridicat de resurse, din cauza dublei detecții.
  Tehnologia inteligentă acționează acolo unde este nevoie. Aceasta elimină duplicarea detecției și, astfel, salvează resurse valoroase. Tehnologia CloseGap dezvoltată de G Data acționează într-un mod similar: protecția activă mixtă detectează și închide automat breșele din sistem. Acționează rapid și eficient, iar apoi furnizează o protecție cuprinzătoare fără să afecteze performanțele computerului.
  G Data CloseGap este inclusă în noile soluții de securitate pentru utilizatori casnici: G Data AntiVirus 2014, G Data InternetSecurity 2014 și G Data TotalProtection 2014, ce vor fi disponibile în perioada aprilie-mai 2013 și în România.

  Sursa este: Securitateit.ro
  O fi scris si Radu despre asta, dar eu acolo am citit.

Leave a Reply