57% dintre companii nu controleaza aplicatiile utilizate de catre angajatii

Restrictionarea activarii unei aplicatii de tip third-party protejeaza securitatea computerelor si creste eficienta angajatilor. Insa, 57% dintre companii inca nu utilizeaza instrumente pentru controlul aplicatiilor, potrivit unui studiu  realizat de Kaspersky Lab, in parteneriat cu B2B International in luna noiembrie 2012.

Infractorii cibernetici folosesc numeroase trucuri pentru a infecta sistemele IT. Un astfel de exemplu este trimiterea fisierelor malware pe post de aplicatii populare, astfel incat atunci cand un angajat incearca sa porneasca o aplicatie, intreaga infrastructura este compromisa. Pentru a preveni astfel de incidente, companiile trebuie sa dezvolte si sa aplice politici de securitate legate de instalarea si de pornirea aplicatiilor, insa nu toate procedeaza astfel. Potrivit studiului, majoritatea companiilor nu controleaza in niciun fel aplicatiile descarcate, iar 17% dintre firme nu planuiesc sa utilizeze noi tehnologii pentru controlul aplicatiilor sau nici macar nu sunt constiente de existenta acestora.

Situatia este asemanatoare si in ceea ce priveste utilizarea dispozitivelor externe si a altor suporturi de date: doar 44% dintre companii acorda suficienta atentie acestei probleme si implementeaza instrumente pentru controlul dispozitivelor, pe cand 17% din companii nu sunt constiente de existenta instrumentelor pentru controlul dispozitivelor sau nu sunt interesate sa le utilizeze. Intre timp, transmiterea fisierelor malware prin intermediul dispozitivelor USB reprezinta in continuare o amenintare: numai in 2012, solutiile de securitate Kaspersky Lab au prevenit peste trei miliarde de tentative de infectare locale. In plus, faptul ca angajatii sunt liberi sa conecteze orice dispozitiv extern la reteaua companiei, creste riscul scurgerilor de informatii.

Instrumentele de control endpoint Kaspersky Lab

Utilizarea instrumentelor de control endpoint se poate dovedi a fi foarte benefica pentru business. Controlul aplicatiilor asigura protectie suplimentara impotriva fisierelor malware si restrictioneaza folosirea aplicatiilor de recreere, cum ar fi jocurile sau clientii torrent. Controlul asupra dispozitivelor externe portabile blocheaza conexiunile neautorizate.

Controlul asupra dispozitivelor portabile externe interzice conexiunile neautorizate, reduce probabilitatea scurgerilor de informatii si previne infectarea computerelor in urma folosirii dispozitivelor nepotrivite.

Tehnologia web control permite fie interzicerea totala, fie limitarea accesului la anumite website-uri. Aceasta impiedica angajatii sa piarda timpul accesand site-uri care nu au legatura cu locul de munca si poate proteja suplimentar de website-urile frauduloase.

Platforma Kaspersky Endpoint Security for Business cuprinde toate cele trei tehnologii in cadrul functiei Endpoint Controls. Aceasta permite companiilor sa faca fata tuturor problemelor descrise anterior, asigurand multiple beneficii. Comenzile sunt usor de configurat si dispun de administrare centralizata, premitand administratorilor sa creeze si sa aplice, simultan, politici de securitate flexibile pe un numar nelimitat de computere ale companiei.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.