Testeaza-ti suita de securitate – Chiar functioneaza antivirusul meu ?

amtso testPoate ca uneori ti-ai pus intrebarea: antivirusul meu chiar functioneaza? Cum il pot testa fara a ma infecta?

Ei bine, exista mai multe optiuni, insa cea mai buna alegere este sa folosesti site-ul AMTSO (Anti-Malware Testing Standards Organization Inc.). Aceasta organizatie standardizeaza testele comparative de securitate din toata lumea si acum iti ofera cateva teste gratuite pentru a verifica daca produsul tau de securitate este instalat si configurat corect.

Cum procedezi?

Accesezi pagina urmatoare: http://www.amtso.org/feature-settings-check.html. Aici ai de ales intre 5 teste posibile, iar noi iti recomandam sa le incerci pe toate.

Primul si cel mai cunoscut dintre ele este vestitul EICAR.com, care iti verifica scutul antivirus in timp real: http://www.amtso.org/feature-settings-check-download-of-malware.html.

Exista in categoria malware si programe de genul PUA (Potentially Unwanted Application), care nu este in mod necesar periculoasa, dar poate avea actiuni nedorite pentru anumiti utilizatori. Poti vedea daca produsul tau de securitate le detecteaza, accesand testul: http://www.amtso.org/feature-settings-check-potentially-unwanted-applications.html.

Phishing-ul nu cred ca mai are nevoie de o descriere ampla… pe scurt este un atac ce consta in pacalirea utilizatorului in a accesa o pagina falsa. Aceasta pretinde a apartine unei firme cunoscute (PayPal, Yahoo!, diverse banci etc), iar in momentul in care introduci datele tale acolo, vei pierde contul sau banii de pe card.

Ei bine, poti testa detectia anti-phishing aici: http://www.amtso.org/feature-settings-check-phishing-page-intro.html.

Tehnologia “cloud” ofera acces la un volum extraordinar de mare de informatii la o baza de date comuna utilizatorilor antivirusului respectiv. Beneficiile ei se calculeaza in timpi extraordinar de raspuns si consumului mai mic de banda si spatiu pe hard disc. Beneficiezi de tehnologia “cloud”? Testeaza aici: http://www.amtso.org/feature-settings-check-cloud-lookup.html.

Niciunul din aceste teste nu iti va afecta PC-ul, ci doar vor evalua daca produsul tau de securitate este activ si eficient.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

59 responses to “Testeaza-ti suita de securitate – Chiar functioneaza antivirusul meu ?”

  1. virus2009

    Problema e mai mult ca sigur alta cind spunem de detectie si functionalitate, sunt echipe de oameni care se ocupa de soft si altii ce analizeaza amenintarile, totul cade de regula in capul sefului, acea persoana care are obligatia sa verifice intr-un final daca totul e in regula.

    Pe parte de analiza fisiere infectate se fac teste inainte sa fie urcate pe server spre update baza definitii, acolo e alta poveste, dar cind vine vorba de un upgrade de soft , eu cred ca se poate face o verificare riguroasa, ca doar nu iese o noua versiune la fiecare 2-3 ore.

    Si uite asa ne pacalim unii pe altii.

    Bye, bye porumbeilor.

Leave a Reply