Care este cel mai sigur browser de internet in 2013 ? (test NSS Labs)

Fiecare din voi are un browser de internet favorit, din diverse motive. Protectia oferita de aceste programe in timpul navigarii ar trebui sa fie si ea un criteriu important in alegerea navigatorului favorit.

Cei de la NSS Labs au decis sa puna fata in fata 5 browsere si le-au evaluat pe 754 website-uri infectate. Rezultatele sunt surprinzatoare pentru unii si arata ca Internet Explorer 10 a blocat cele mai multe tentative de infectare a PC-ului. Pe locul doi s-a clasat Google Chrome, iar podiumul a fost completat de Safari 5, la distanta foarte mare de primele doua clasate.

cel mai bun browser din 2013

Totusi aceste procente nu spun totul, pentru ca ele sunt realizate prin diverse tehnici: reputatia link-ului, reputatia aplicatiei, protectia descarcarilor.

Daca Google Chrome a excelat la protectia descarcarilor (73.16% din protectia oferita in test), IE 10 s-a bazat in proportie de peste 80% pe reputatia link-ului.

Pentru detaliile complete asupra acestui test accesati: https://www.nsslabs.com/reports/2013-browser-security-comparative-analysis-socially-engineered-malware

Tu ce browser folosesti si de ce? Te-a protejat eficient impotriva atacurilor online: malware, phishing etc ?

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Care este cel mai sigur browser de internet in 2013 ? (test NSS Labs)”

 1. Bogdan

  Compania NSS Labs a fost acuzata si in trecut ca a facut teste sponsorizate de Microsoft, iar studiul recent compara Internet Explorer 10 cu versiuni neactualizate de Safari si Firefox.

 2. Marmota Antivirus

  safe…
  google: “internet explorer 10 exploit” = Aproximativ 56.200.000 (de) rezultate (0,27 secunde)*
  google: “opera 12 exploit” = Aproximativ 5.230.000 (de) rezultate (0,23 secunde) *

  o fi util in cazuri de vrei sa navighezi pe siteuri gen “malware-site.com/evil.exe” , dar in cazul exploiturilor…

  P.S.: Sunt constient de faptul ca opera/safari etc. au putine exploituri si din cauza gradului de utilizare redus 1-2% si nu reprezinta interes in cautarea lor, nu pt ca ar fi 100% bug safe

  * nu inseamna ca exista 56.200.000/ 5.230.000 exploituri pt aplicatiile respective

 3. nicolae

  Se stie foarte bine ca aceasta organizatie este sustinuta financiar de Microsoft iar asta pune multe semne de intrebare legate de obiectivitatea testelor.

 4. Nelu B
 5. ocsi

  iE 10 chiar a evoluat. Nu pot sa afirm ca este cel mai bun, dar este un browser excelent. Acum depinde si pentru ce utilizezzi browser-ul! Eu zic ca este suficient de bun pentru unutilizator casnic/mediu.

 6. Moroi

  Firefox FTW !!! O fi rapid IE sau Chrome, dar joaca in liga mica, Firefox are atatea pluginuri ce-ti fac viata mai frumoasa online. Blocare de reclame, zoom pe poze la mouse hover, download de filme sau media de pe orice pagina, lights-out, etc etc

  putine se gasesc si la Chrome, dar din pacate e folosit de Google ca un boot-net.

 7. Daniel

  Am încercat de mai multe ori și pe calculatoare diferite să utilizez Chrome dar de fiecare dată am întâmpinat dificultăți, poate din cauză că foloseam Firefox de ceva timp, deci concluzia pentru mine este că rămân la Firefox.

 8. LucYan

  Folosesc Firefox din (2004-2005)…am incercat Chrome dar cum spune @Daniel,la fel, am întâmpinat dificultăți in utilizare.

 9. virus2009

  Crome rulez de prin 2009 , cel mai multumit am fost de el, mozilla frineaza putin incarcarea , pe sisteme slabute si net mobil (modem stick) se simte diferenta chiar binisor.

  Am citeva sute de Pc-uri/laptop-uri facute si am putut observa acest aspect.

 10. Adrian Pusca

  Raman si eu la Firefox indiferent de sondajele realizate. Cine stie cunoaste.

 11. laurentiu

  eu folosesc chrome versiunea 27 si sunt multumit pe un sistem vechi :
  procesor amd sempron 1.83 Ghz
  ram 2 GB DDR
  placa video NVIDIA Geforce FX 5200
  windows 7 ultimate
  HDD 80 GB

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.