Test comparativ Antivirus – Mar\Apr 2013 (AV-Test.org). Comodo este singurul produs gratuit cu protectie maxima

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 26 programe de tip Security Suite de pe piata pentru utilizatorii casnici.

Este realizat in perioada Martie – Aprilie 2013 si este realizat pe un sistem Windows XP, rezultatele fiind destul de interesante, toate produsele primind certificarea AV-TEST.org, cu exceptia Microsoft Security Essentials.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, devirusare\reparare si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Performantei” a fost testat impactul unui produs de securitate asupra resurselor sistemului in timpul unor activitati obisnuite: accesare internet, copiere documente, descarcare fisiere etc. “Alarmele false si usurinta in utilizare” a evaluat alarmele false generate la accesarea unor site-uri, rularea unor programe sau blocarea unor actiuni legitime ale diverselor programe instalate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.

Au fost evaluate produsele timp de 2 luni in ceea ce priveste virusii de ultima ora printr-un test de tip Real-World (site-uri infectate, virusi propagati prin email) – 133 mostre si testul “clasic” pe un set mai mare de malware (22.517 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… sase producatori au primit maximul de puncte: 6 si anume MicroWorld eScan, Kaspersky, BitDefender, Symantec Norton, F-Secure si Comodo. Alte 4 produse au primit cate 5.5 puncte.

La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: VIPRE, ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, AhnLab si Microsoft.

Care este impactul asupra performanteti PC-ului? Aici, un singur produs a obtinut 6 puncte: Webroot SecureAnywhere Complete 8.0, iar BitDefender, Tencent PC Manager si AVG Antivirus Free au obtinut 5.5 puncte. Pe de alta parte, cele mai slabe la acest capitol au fost: MicroWorld eScan Internet Security Suite 14.0 si McAfee Internet Security 2013.

In ce priveste alarmele false si usurinta in utilizare 6 programe au obtinut cate 6 puncte. La polul opus s-a situat Comodo Internet Security Premium 6.0 cu 2.5 puncte.

In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici (top 3) arata astfel:

 1. BitDefender – 17 p
 2. Symantec – 16 p
 3. Avast, F-Secure, Kaspersky  – 15.5 p

Pozitia de lider este mentinuta de BitDefender, care isi continua dominatia. Este demn de remarcat rezultatul Comodo Internet Security 6, care obtine 6 puncte din 6 posibile in ceea ce priveste protectia, reintrand in testele AV-Test.org dupa o perioada de absenta.

Este singurul produs gratuit de pe piata care obtine un scor maxim in ceea ce priveste protectia oferita utilizatorului. Din pacate rateaza o pozitie pe podium datorita alarmelor false, un capitol la care mai au de lucrat pe viitor.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:

https://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-xp/marapr-2013/

 

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

8 responses to “Test comparativ Antivirus – Mar\Apr 2013 (AV-Test.org). Comodo este singurul produs gratuit cu protectie maxima”

 1. Nelu B

  ce facem cu detectia falsa? uneori e mai periculoasa o detectie falsa decat o detectie mai slaba

 2. axelluny

  Eu aș pune problema altfel :decât să te arzi mai bine sufli și în iaurt.Un vizitator al sit-ului spunea că produsul Comodo nu este pentru oricine iar eu precizez aici că e vorba de o posibilă simbioză între un utilizator instruit cât de cât și suita de securitate. Cunoașterea proceselor dintr-un calculator dar și familiarizarea cu modul de acțiune al suitei reduce la maximum posibilitatea greșelilor.

 3. BLODAS

  BitDefender Rulz! Nu regret niciun moment ca l-am cumparat, de cand il folosesc ma doare la basca. Va recomand cu caldura aceasta solutie antivirus, grijile v-or disparea utilizandu-l…

  1. Iulian

   Inclusiv grijile legate de limba romana “v-or” disparea?

 4. BOGDAN

  🙂 🙂 🙂 pacate testele sunt cumparate de bitdefender…este doar o obijnuita manevra de marketing, cumpara toate testele de 2 ani incoace si isi pana la urma isi scot bani din dublarea vanzarilor de produse… kaspesky rulez! chiar daca kaspersky nu cumpara rezultatele testelor eu sunt multumit de protectia oferita de interfata verde a produsului si de mesajul linistitor : computerul este protejat!!!!!!!! precis ma protejeaza daca la capatul tunelului se aprinde luminita verde, nu ? la bitdefender ma plictiseste interfata neagra aleasa cica pentru a da sobrietate produsului… vrajeala tipic mioritica! cel putin kis e facut de taica Stalin la un pahar de vodca si cum tot ce e romanesc este de lepadat m-am orientat spre produsele spatiale dezvoltate de maica rusie!!!!
  Mesaj Oficial catre dezvoltatorii BitDefender :
  mai baGabontilor voi nici nu va imaginatio cate pierderi au avut rusi din cauza voastra… toti cumparatorii se simt atrasi de un produs performant si nu de catre o politica de marcheting performanta de agresiva ca a celor de la kaspersky! deci mai incet va rog cu premiiiiiiiiiille ca se oftica rusi si ne bombardeaza cu bomba nucleara a dezinformarii(cica produsele lor sunt fara buguri si raspund la mail-ul de suport in 5 minute(:). Asadar voi de la bitdefender sa va fie rusine, toata scena asta cu castigul premiilor e inventata si aici pe site sunt o gramada de ofticosi care isi sterg tastatura cu batista din cauza spumelor ce li se preling din gura. Gura mica bitdefender si inchideti firma ca rusi dau faliment! Kaspersky SPUMEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ 🙂 🙂 :))))))))))

 5. giOZDAN

  scuzati textul de mai in sus este scris din invidie.

 6. Bogdan85

  @tiz-ul meu – chill out man, o sa-ti crape vreo vena de atat pupat in fund mama rusie.
  Folosesc Bitdefender din 2008 (da, de pe vremea cand rula greu si incetinea pc-ul), am avut incredere in el si atunci, am si acum. Chestiile astea cu cumparatul testelor si alte prostii numai niste frustrati o pot spune.

  1. virus2009

   Dupa cum spui te si cred, nu esti satul de proasta calitatea a softului (buguri, support, etc….), de detectie nu am pomenit, aici ma abtin. 🙂 🙂

Leave a Reply