HUAWEI – potential risc de securitate asupra Marii Britanii

huaweiPrim ministrul britanic David Cameron a fost atentionat asupra riscului de securitate pe care echipamentele produse de firma chineza Huawei le ridica. De asemenea acestea ar trebui testate de serviciile de securitate pentru a proteja impotriva unor potentiale atacuri cibernetice.

Exista teama ca prin acestea Beijingul spioneaza Marea Britanie. In 2005 Huawei a semnat un contract cu British Telecom prin care devine furnizorul echipamentului de transmisie pentru compania engleza.

Anul trecut, un raport al Congresului SUA a etichetat Huawei cu apelativul “amenintare asupra securitatii nationale”. Compania chineza a fost un subiect de mare interes legat de securitatea nationala in cateva tari incluzand Australia si India.

Pe de alta parte, Huawei declina orice legatura cu Partidul Comunist Chinez si afirma ca echipamentul lor nu poate fi utilizat pentru a fura informatii.

Mai multe detalii: https://uk.news.yahoo.com/pm-warned-cyber-attack-threat-022546340.html

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “HUAWEI – potential risc de securitate asupra Marii Britanii”

 1. happyday

  Iote, din acelasi motiv am renuntat io la browserul ala chinezesc, Maxthon. Mi-era frica sa nu-mi fure orezarii contul de feisbuc. Asa, folosind Chrome, ma simt in siguranta : macar imi julesc laikurile precinii nostri de incredere, americanii. Adica aia care au un pus la punct un intreg program de privit prin borta cheii spre iatacul fiecarui utilizator de internet. Din motive de securitate, cica. Io-i cred : sireacii, de cand le-a picat aeroplanul in cap, sufera de mania persecutiei si au impresia ca fiecare babatie din Amarastenii de Sus umbla cu boambele sub fuste in cautare de carnita americanesca pe care s-o friga nitel printr-o perversa strangere din buci. Io unul le-as fi dat cu draga inima contul de feisbuc, cu laikuri cu tot, numai sa mi-l fi cerut. Asa, daca au preferat sa-l ia cu japca, n-au decat sa faca bors cu el. Sau ce zeama or ingurgita ei pe-acolo. 🙂

 2. BLODAS

  Stimate happyday, no offense, dar am avut parte de un TROLLING total din partea ta.
  Keep calm!

  1. happyday

   eu mi-s foarte calm, tu imi pari nitel agitat. cre’ ca iara nu ti-ai luat pastiluta, rautate mica ce esti. 😀

 3. Bogdan

  Orice echipamnet de retea poate avea vulnerabilitati care sa permita accesul neautorizat. Pana acum, nu a dovedit nimeni daca produsele Huawei sunt special construite in acest sens.

Leave a Reply