Pericolele retelelor WiFi publice. Cum le poti rezolva folosind avast! SecureLine

In aceasta vara, multi dintre voi se vor racori langa piscina unui hotel sau vor hoinari pur si simplu in diverse locuri prin tara sau strainatate. Bineinteles ca veti simti lipsa internetului si o parte din voi vor profita de hotspot-urile WiFi publice pentru a-si verifica email-ul sau a naviga pur si simplu printre paginile de internet.
Multe localuri ofera mai nou aceasta facilitate a internetului gratuit, fara limita de timp, fara parola si cu viteza buna.

Oamenii nu isi actualizeaza doar statusul de Facebook, ci 32% din americani vor face si tranzactii bancare online: cumparaturi online sau verificarea cardului. La nivel global 36% din persoanele care se conecteaza la un WiFi public vor face aceste lucruri.

Utilizarea retelelor WiFi expune utilizatorii la riscuri de securitate tot mai mari. Principalul tip de atac folosit este cunoscut sub denumirea de Man-in-the-Middle (MTM). In aceasta situatie un infractor cibernetic intercepteaza datele transferate, mai precis adresa de email, parolele, numarul cartii de credit, chiar inainte de a ajunge la destinatie. Odata ce le are, pot fi decriptate si citite si apoi trimise “sefului mai mare”.

avast! SecureLine este integrat in toate produsele AVAST, atat gratuite, cat si premium. Cand un utilizator Avast se conecteaza la o retea WiFi nesecurizata, vor primi un mesaj cu riscurile la care se expun folosind o retea publica de acest tip. De asemenea, este oferita posibilitatea utilizarii unei conexiuni de tip VPN prin avast! SecureLine.
Serviciul poate fi activat oricand, dar din pacate nu este gratuit, costa 7.99$/luna.

avast secureline

Sursa: https://blog.avast.com/2013/06/10/avast-secureline-makes-wifi-safer

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “Pericolele retelelor WiFi publice. Cum le poti rezolva folosind avast! SecureLine”

 1. Teodora

  Pentru utilizatorii Bitdefender…Safepay ofera aceste facilitati?Adica daca esti conectat la un Wireless public si folosesti Safepay pentru tranzactii bancare ti se poate descoperi parola,numele de utilizator,numarul cardului etc.?

  1. virus2009

   Din cit stiu eu NU, functia de care pomenesti, te ajuta sa nu iti fie interceptat datele de logare de catre un animal de companie (trojan) deja instalat in sistem.

   Mai exact prin folosirea tastaturii virtuale in locul celei clasice (fizica), si totodata elimina riscul de print desktop, nu are functie de conectare VPN.

   1. Bogdan Botezatu

    Salut,

    Noul SafePay vine cu ceea ce numim “hotspot technology”. Avem un beta disponibil, produsul final e integrat in noua versiune Bitdefender 2014, care va fi lansată la sfârșitul lunii iunie. Nu pot zice mai multe până atunci.

 2. Bogdan

  Exista mai multe solutii VPN gratuite, de ex. Hotspot Shield.

 3. Teodora

  Da,acum am inteles.Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Leave a Reply