Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (mai\iunie 2013)

virus test android

AV-Test.org a dat publicitatii un test complex pe 30 de produse de securitate pentru Android in care a evaluat rata de detectie pe un set de 2545 virusi, impactul asupra bateriei, alarmele false generate si functiile oferite.

In categoria protectie s-au oferit maxim 6 puncte pentru o detectie de 100%, si aici s-a incadrat doar BitDefender Mobile Security. La categoria 5.5 puncte (intre 99 si 99.9% detectie) s-au incadrat: Kaspersky, Trend Micro, Avast!, Kingsoft, ESET, Comodo, F-Secure, Symantec, AhnLab, McAfee, MicroWorld, NQ Mobile, Qihoo, Antiy.

VIPRE, AegisLab si SPAMfighter au avut cele mai mici detectii si cea mai slaba protectie.

In ceea ce priveste impactul asupra utilizarii telefonului, toate produsele au primit 6 puncte cu patru exceptii: Trend Micro, G Data, AegisLab, SUVsoft.

BitDefender Mobile Security a fost singurul produs ce a obtinut maximul de 12 puncte la cele doua categorii, fiind lider. Pe locul doi s-au clasat toate celelalte produse ce au obtinut 5.5 puncte in ceea ce priveste protectia.

Pentru protectia dispozitivului tau Android iti recomandam oricare din produsele care care au obtinut 5.5 sau 6 puncte la categoria “Protectie”.

Detaliile complete le gasiti aici: https://www.av-test.org/en/tests/mobile-devices/android/may-2013/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply