Opera.com a fost spart si utilizatorii au primit o actualizare infectata

In data de 19 iunie reteaua informatica a companiei Opera Software a fost sparta. A fost utilizat un certificat semnat digital de catre companie pentru a semna un executabil infectat, ce a fost trimis apoi ca o actualizare “oficiala” a browserului.

Timp de 36 de minute, baietii rai au avut acces la ingrastructura Opera si au trimis aceasta actualizare falsa infectata catre utilizatori. Nu se stie exact cati din cei 300 de milioane de utilizatori au descarcat-o, insa cert este ca dupa instalare acest malware cauta parolele stocate in browsere si clientii FTP.

De asemenea, dupa cateva minute, calculatorul utilizatorului era blocat de un troian din categoria “Ransom” care solicita 300$ pentru deblocarea sistemului.

troina ransom opera

Daca ati fost afectati de aceasta problema, scanati PC-ul de pe un CD bootabil antivirus.

Sursa: https://blog.malwarebytes.org/intelligence/2013/06/fake-opera-browser-update-distributes-ransomware

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Opera.com a fost spart si utilizatorii au primit o actualizare infectata”

 1. krotal

  Da !…o adevarata lovitura pentru ,,inteligentii” care folosesc super browser-ul Opera…asa se exprima o data un tip pe ,,nume’ Queen Soft…

 2. Paul

  Salut!

  Krotal daca nu era Opera nu tu aveai speed dial in browserul(IE,Google Chrome,Firefox) pentru ca ei sunt pionerii in domeniul acesta, a invoatiilor. Cu Opera ai cea mai mare protectie anti-pshinig dintre toate navigatoarele.
  Nu folosesc Opera, dar inainte sa tastez ma documentez. Daca tie nu iti place nu inseamna ca nu e bun, iar cu motorul Blink(sper sa nu ma insel) a celor de la Google, se misca foarte bine, dar are un consum mai mare al memoriei RAM.

  Numai bine!

 3. Werewolfc

  Salutare.
  Folosesc Opera (varianta 7) doar pe Android, iar functia de compresie a datelor e fenomenala (pe varianta noua de Opera se numeste Road Mode, parca), functie pe care vrea si goagalu sa o implementeze in a lor chrome. Paul are dreptate: au venit cu multe inovatii… si sper sa continue.

Leave a Reply