Kaspersky Mobile Security a castigat premiul AV-Test Certified

Solutia de securitate pentru smartphone-urile cu sistemul de operare Android, Kaspersky Mobile Security, a castigat premiul AV-Test Certified in urma testelor independente care au avut loc in luna mai 2013. Pe parcursul testelor, specialistii AV-Test.org au evaluat eficienta cu care solutiile de securitate au identificat si blocat programele malware. Potrivit rezultatelor, solutia Kaspersky Mobile Security a blocat cu succes 99,29% din cele 2.545 de aplicatii malitioase folosite pentru in cadrul testelor. Media ratei de detectie in randul solutiilor testate a fost de 96%. In plus, solutia Kaspersky Lab nu a returnat niciun rezultat fals pozitiv.

„Unele produse detecteaza numai 58% dintre fisierele malware pentru Android testate si nu au trecut de evaluare”, a declarat Andreas Marx, CEO AV-Test. „Insa, Kaspersky a obtinut cu usurinta certificarea AV-TEST, avand o rata de protectie de 99%”, a completat Andreas Marx.

De asemenea, expertii au verificat impactul pe care l-au avut produsele de securitate asupra performantelor smartphone-ului. Solutia Kaspersky Lab a fost recunoscuta ca fiind economica in ceea ce priveste consumul de resurse CPU si utilizarea conexiunilor la internet. Astfel, solutia Kaspersky Mobile Security a primit punctajul maxim de 6 puncte pentru usurinta in utilizare.

In cadrul testelor au fost evaluate, de asemenea, functiile suplimentare disponibile in fiecare solutie, precum protectia antifurt, protectia browser-ului, filtrele pentru mesaje si apeluri etc. Inca o data, solutia Kaspersky Mobile Security s-a numarat printre cele mai bune produse din totalul de 30 de solutii de securitate evaluate.

„Infractorii cibernetici acorda o tot mai mare atentie dispozitivelor Android, 99% dintre toate fisierele malware pentru mobile fiind create pentru aceasta platforma”, a declarat Oleg Ishanov, Director of the Anti-Malware Research Unit in cadrul companiei Kaspersky Lab. „Noi depunem eforturi foarte mari pentru a mentine standardele inalte de securitate pentru utilizatorii produselor de securitate Kaspersky Lab pentru mobile. Insa, trebuie sa tinem cont de faptul ca solutia antivirus este doar una dintre numeroasele aplicatii folosite de utilizatorii de smartphone-uri. Aceasta trebuie sa asigure un nivel optim de securitate, actionand in acelasi timp foarte discret in ceea ce priveste CPU si a traficului de internet. Rezultatele acestei cercetarii AV-Test.org dovedeste eficienta solutiei Kaspersky Lab”, a completat Oleg Ishanov.

Premiul AV-Test.org nu reprezinta prima ocazie cu care expertii independenti au recunoscut tehnologiile avansate de securitate ale Kaspersky Lab pentru dispozitive mobile. In luna septembrie, doua organizatii independente de testare – AV-Comparatives si PC Security Labs – au recunoscut eficienta solutiei Kaspersky Mobile Security, pozitionand-o in top in urma testelor antivirus.

Pentru mai multe informatii cu privire la procedurile de testare si rezultate, vizitati AV-Test.org.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Kaspersky Mobile Security a castigat premiul AV-Test Certified”

 1. Razvan

  Pai haideti sa o luam logic si din perspectiva testelor realizate de catre dumneavoastra, domilor de la AV-Test!

  Pe anul 2013 (a.c.) ati efectuat trei teste pentru produsele de securitate android, respectiv pe lunile ianuarie, martie si mai, si aici apare ”buba”:

  Ianuarie 2013
  1. TrustGo Mobile Security 1.3 (12 PUNCTE);
  2. Anty: AVL 2.2 (11,5 PUNCTE);
  3. Bitdefender Mobile Security 1.2 (10,5 PUNCTE);
  *Kaspersky Mobile Security 10.1 (8 PUNCTE) – locul 13 din 22.
  (sursa: https://www.av-test.org/en/tests/mobile-devices/android/jan-2013/)

  Martie 2013
  1. Symantec: Norton Mobile Security 3.3 (12 PUNCTE);
  2. F-Secure Mobile Security 8.1 (12 PUNCTE);
  3. McAfee Mobile Security 2.3 (12 PUNCTE);
  *Kaspersky Mobile Security 10.4 (11 PUNCTE) – locul 18 din 26.
  (sursa: https://www.av-test.org/en/tests/mobile-devices/android/mar-2013/)

  Mai 2013
  1. Bitdefender Mobile Security 1.2 (12 PUNCTE);
  2. Kaspersky Mobile Security 10.4 (11,5 PUNCTE);
  3. Trend Micro Mobile Security 3.0 (11 PUNCTE);
  *Kaspersky Mobile Security 10.4 (11,5 PUNCTE) – locul 2 din 30.
  (sursa: https://www.av-test.org/en/tests/mobile-devices/android/may-2013/)

  Inteleg ca e un premiu acordat pe luna mai (a.c.), dar de cum de il merita kaspersky??? pentru ca testele nu o dovedesc! Sa fim seriosi chiar si pe luna mai acest produs a luat 5,5 din 6 puncte la capitolul PROTECTIE!!!

  Aaaaaa, dragi mei! asa este cum spuneti si voi, AU SARIT CU BANUL!!!

 2. Robert

  Chiar nu va inteleg in testele din luna mai Bitdefender a obtinut cel mai bun punctaj,si atunci cum puteti scrie ca cele mai bune rezultate au fost obtinute de kespersky ??? Am impresia ca nu prea suportati Bitdefender…pacat! In mai multe articole am observat ca prea mult ii umflati pe cei de la Kaspersky…

 3. Adi

  Eu folosesc kaspersky pe PC si pe telefonul cu android, dar am folosit la fel bitdefender si pe PC si pe mobil.In ceea ce priveste bitdefender , am instalat AndroRAT(troian pentru android) la mine pe telefon si am scanat cu bitdefender, ce este drept pe acela gratuit din google play, dar imi spunea ca telefonul este in regula.Cand am scanat cu kms, mi-a gasit ca virus…deci… ori cel gratuit este la vrajeala , ori atat pot ei.

  1. Alexandru

   Bună Adi, AndroRAT este un tool de administrare de la distanță (remote) a device-urilor. Unii vendori de soluții de securitate îl consideră mawlare, alții nu.

Leave a Reply