90% din companii subestimeaza volumul de malware

Majoritatea companiilor subestimeaza cu mult numarul de noi programe malware care apar in fiecare zi si numai 6% sunt constiente de adevarata magnitudine a amenintarii, potrivit studiului 2013 Global Corporate IT Security Risks realizat de centrul de cercetare B2B International si Kaspersky Lab in primavara acestui an. Potrivit Kaspersky Lab, aproape 200.000 de noi mostre de malware apar in lume in fiecare zi. Cand li s-a cerut sa faca o estimare in acest sens, 90% dintre respondenti au mentionat mai putin; 4% au mentionat prea mult si numai 6% au oferit un raspuns corect.

Cei mai informati cu privire la volumul de programe malware noi care apar in fiecare zi au fost respondentii din Orientul Mijlociu, unde 24% dintre companii au facut o estimare corecta. Cu un procent de 4%, cel mai putin informati cu privire la situatia programelor malware au fost respondentii din Rusia. In alte regiuni, precum America de Nord si de Sud, Europa Occidentala si Asia-Pacific, procentul de companii care au estimat cu acuratete a variat intre 5% si 7%.

Rezultatele aceluiasi studiu au dezvaluit faptul ca aproape 66% dintre companii au suferit cel putin un atac care implica folosirea de programe malware in ultimele 12 luni. Cel mai frecvent vizate companii au fost localizate in America de Sud (72%), Rusia (71%), America de Nord (70%), Asia-Pacific (68%) si Europa Occidentala (63%) – cu alte cuvinte, zonele in care gradul de informare in ceea ce priveste numarul de noi programe malware care sunt lansate zilnic a fost cel mai scazut.

Desi capacitatea companiei de a evalua cu acuratete volumul de programe malware lansate zilnic nu este neaparat un indicator al gradului de pregatire in a contracara atacurile cibernetice, organizatiile bine informate sunt mai capabile sa evalueze riscul si sa faca cele mai potrivite alegeri cu privire la protejarea infrastructurii IT, cum ar fi implementarea solutiei Kaspersky Endpoint Security for Business. Produsul include functii specifice dezvoltate, utile nu numai pentru protejarea optima a infrastructurii IT a unei companii, ci si pentru administrarea ei.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply