Protectie optima: Kaspersky Internet Security 2013 a blocat 100% dintre atacuri in cadrul testelor AV-Comparatives

Kaspersky Lab anunta ca solutia Kaspersky Internet Security 2013 a blocat 100% dintre atacurile malware cu care s-a confruntat in cadrul celor mai recente teste care imita situatii din viata reala Real-World Protection Test. Evaluarea a fost organizata de catre reputatul laborator international de testare AV-Comparatives in luna mai 2013.

Aceste teste au ca obiectiv evaluarea capacitatii solutiilor de securitate de a raspunde atacurilor care imita situatii din viata reala – cele care au loc in timpul utilizarii obisnuite a computerului. Scenariile includ navigarea pe internet si folosirea programelor precum Adobe Reader, Flash, Java etc. Testele se desfasoara lunar, astfel incat implica cele mai raspandite mostre de malware la momentul respectiv.

Pentru luna mai, organizatorii au pregatit 569 de scenarii de infectare care au implicat o varietate de vulnerabilitati si mostre de malware. Kaspersky Internet Security 2013 a blocat cu eficienta fiecare atac.

kaspersky av-comparatives

Sursa foto: AV-Comparatives

In cadrul testelor au fost analizate 21 de solutii de securitate, dintre care numai una a egalat rezultatele optime ale Kaspersky Internet Security 2013.

“Asigurarea unui nivel stabil de protectie este esentiala pentru o solutie de securitate avansata”, a declarat Nikita Shvetsov, Deputy CTO (Research) in cadrul Kaspersky Lab. „Peisajul amenintarilor informatice se schimba dramatic in fiecare zi, iar o solutie de securitate eficienta trebuie sa fie capabila sa faca fata acestei situatii. Dupa cum arata rezultatele AV-Comparatives, foarte putine produse reusesc sa atinga acest obiectiv”, a declarat Nikita Shvetsov.

Aceasta este a treia luna consecutiva in care Kaspersky Internet Security a obtinut rezultate foarte bune in cadrul testelor Real-World Protection. De asemenea, alte teste similare, organizate de catre AV-Comparatives in lunile Martie si Aprilie 2013, au pozitionat solutia Kaspersky Lab in fruntea clasamentelor.

In plus, Kaspersky Internet Security 2013 a primit cel mai inalt calificativ oferit de AV-Comparatives, Advanced+, in urma unor teste similare desfasurate in perioada august-noiembrie 2012.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Protectie optima: Kaspersky Internet Security 2013 a blocat 1004 dintre atacuri in cadrul testelor AV-Comparatives”

 1. Cosa Nostra

  Kaspersky rules !

  1. virus2009

   Foarte bine faci .

 2. ThLegend

  Așa ziceam și eu că dacă imi bag firewall comodo .. din ăla puternic și dacă imi fac setările la maxim , ziceam eu că nu voi mai fii flodat … Și intr-o seară am dat peste un drac de vreo 12 ani .. care mi-a flodat netul de m-a luat dracu definitive și irevocabil cu tot cu firewall-ul meu bengos … deci hai să fim serioși … E important și cine te atacă …. Dacă atacatorul iți trimite 10 mii de exploituri pe secunde .. iți zic eu că se pișă pe kaksperskii șii dă și foc ! :::)))))

  1. virus2009

   Vorbesti fara sa stii, aceste atacuri sunt foarte greu de oprit , daca e pornit de pe un pc e una ,daca au loc mai multe atacuri concomitent spre acelasi ” terminal , server” e alta, ca termen nu iti voi spune.

Leave a Reply