Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (mai\iunie 2013)

virus test android

AV-Test.org a dat publicitatii un test complex pe 30 de produse de securitate pentru Android in care a evaluat rata de detectie pe un set de 1972 virusi, impactul asupra bateriei, alarmele false generate si functiile oferite. Testul s-a realizat pe un sistem Android 4.2.2.

O diferenta fata de testele anterioare a fost precizarea procentelor exacte de detectie cu zecimale, pentru fiecare produs in parte.

In categoria protectie s-au oferit maxim 6 puncte pentru o detectie de 100%, si aici s-au incadrat sapte produse AhnLab, Antiy AVL, BitDefender, Kaspersky, Kingsoft, Qihoo 360 Mobile Safe si Qihoo 360 Mobile Security. La categoria 5.5 puncte (intre 99 si 99.9% detectie) s-au incadrat: AhnLab, Antiy AVL, BitDefender, Kaspersky, Kingsoft, Qihoo.

Bornaria, AegisLab, Zoner si SPAMfighter au avut cele mai mici detectii si cea mai slaba protectie.

In ceea ce priveste impactul asupra utilizarii telefonului, toate produsele au primit 6 puncte cu patru exceptii: AhnLab, Trend Micro, Symantec si G Data.

De aceasta data sase produse au obtinut maximul de puncte: 12 la ambele categorii si anume: Antiy AVL, BitDefender Mobile Security, Kaspersky, Kingsoft, Qihoo 360 Mobile.

Pentru protectia dispozitivului tau Android iti recomandam oricare din produsele care care au obtinut 5.5 sau 6 puncte la categoria “Protectie”.

Detaliile complete le gasiti aici: https://www.av-test.org/en/tests/mobile-devices/android/jul-2013/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (mai\iunie 2013)”

  1. cobra

    1. Ăștia de la AV-Test.org parcă n-ar fi nemți. La ei toate produsele se numesc Mobile Security (cu rare excepții). Nu mai vorbesc de confuziile pe care le fac între 360mobilesafe și Qihu 360 Mobile Security- Antivirus deși menționează clar site-uri diferite.
    2. Nu prea am înțeles expresia asta: …si aici s-au incadrat sapte produse BitDefender Mobile Security.

Leave a Reply