Trend Micro colaboreaza cu INTERPOL in lupta impotriva criminalitatii informatice la nivel mondial

Trend Micro, lider global in industria solutiilor software de securitate, a anuntat recent un protol de colaborare cu INTERPOL prin care isi ofera sprijinul in activitatile de lupta impotriva criminalitatii informatice.

 In ultimii ani, retele infractionale bine organizate, cu operare pe scara larga, au facut ca amenintarile cibernetice sa devina mai sofisticate si mult mai rapide, ajungand la tinta in nu mai putin de cateva minute.

Din cauza cresterii complexitatii acestui mediu infractional, investigatiile cibernetice sunt si ele mult mai complexe, solicitand un nivel de expertiza tehnica foarte ridicata si actiuni de cercetare ce presupun conexiune intre multiple juridictii. Este esential ca institutiile responsabile cu aplicarea legilor sa isi prioritizeze resursele, sa construiasca relatii de colaborare intre diverse jurisdictii si sectoare de activitate pentru a dezvolta competentele tehnice, instrumentele si infrastructura de care au nevoie pentru a combate eficient amenintarile informatice si a pentru a imbunatati securitatea digitala in general.

Pentru aceasta, INTERPOL pune bazele INTERPOL Global Complex for Innovation (IGCI) ce va fi creat in Singapore in 2014 si va functiona ca un centru de excelenta pentru cooperare intenationala impotriva criminalitatii informatice organizate. Centrul va urmari sa construiasca o alianta cu multiple organisme specializate in securitate IT, dar si specialisti in Internet Security din mediul privat pentru a folosi expertiza lor in beneficiul tuturor institutiilor ce lupta impotriva criminalitatii cibernetice.

 Trend Micro va sprijini INTERPOL  prin intermediul expertilor sai in securitate IT in scopul eradicarii retelelor de infractori cibernetici. In cursul lunii trecute, Ewa Chen, CEO al Trend Micro s-a intalnit la Lyon cu Ronald K. Noble, Secretar General al INTERPOL pentru a discuta detalii referitoare la aceasta colaborare.

 Trend Micro va oferi programe de training atat angajatilor INTERPOL, cat si organizatiilor guvernamentale sau serviciilor de politie din tarile participante la acest centru, cat si marilor companii care gestioneaza infrastructuri de baza.

Programele de training vor include module de eLearning pentru studiu online, sesiuni cu prezenta fizica in salile de curs, workshop-uri si sesiuni de certificari profesionale, bazate pe anumite obiective de studiu.

Colaborarea cu INTERPOL va permite Trend Micro sa faca inca un pas catre a-si indeplini viziunea de a contribui la o lume mai sigura pentru schimburile de date.

“Romania este printre tarile member INTERPOL inca din 1923 si face parte, de asemenea, din ENISA (Agentia Europeana pentru Securitatea Retelelor Informatice si a Datelor in UE). Astfel, o colaborare cu INTERPOL in cadrul acestui centru ar fi foarte probabila avand in vedere eficienta implicarii autoritatilor romane in actiunile de combatere a infractionalitatii cibernetice din ultimii ani”, explica Alexandru Molodoi, CTO GECAD NET, unicul distribuitor in Romania al solutiilor de securitate Trend Micro.

Mai multe detalii despre produsele Trend Micro gasiti aici: https://www.gecadshop.ro/catalog/producatori/trend-micro.htm

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Trend Micro colaboreaza cu INTERPOL in lupta impotriva criminalitatii informatice la nivel mondial”

  1. Delia

    interesant articolul

  2. Moroi

    Oarecum OFF-TOPIC: Trend Micro, lider global in industria solutiilor software de securitate

    Aici nu inteleg, un leader global, inseamna ca sunt cei mai buni. Ori daca tinem cont de acest site si de multe altele, lider global este Bitdefender la bataie cu Kaspersky. Nu inteleg, cand s-a urcat Trend Micro pe locul unu ?!? Imi poti detalia te rog Radule ?

Leave a Reply