Ti-e frica de Phishing ? Afla cine te protejeaza cu adevarat de el (test av-comparatives – iulie 2013)

Phishing-ul reprezinta o incercare de a obtine informatii personale: nume de utilizator, parole, detaliile cardului de credit, folosindu-se de o pagina web falsa ce mimeaza un site legitim.
Aceste atacuri sunt foarte raspandite si cele care au vizat bancile romanesti Raiffeisen si ING sunt cele mai cunoscute.

Deoarece este o problema la nivel global, AV-Comparatives.org a decis sa realizeze un test pe 187 site-uri false, de tip phishing, care incercau sa fure detaliile de logare pentru PayPal, eBay, banci, conturi de email etc. Site-urile au circulat in perioada 17 – 21 iulie 2013.
Au fost evaluate 16 produse de securitate dintre cele mai cunoscute, iar rezultatele finale sunt urmatoarele:

 • ESET, Kaspersky – 99%
 • BitDefender, Trend Micro, McAfee – 98%
 • Fortinet – 97%
 • BullGuard – 96%
 • Panda, Sophos – 94%
 • ………………..
 • Avast – 82%
 • G Data – 80%
 • Qihoo – 64%

Dintre aceste produse niciunul nu a inregistrat nicio alarma falsa pe cele  alarma falsa, dintr-un numar de 400 de site-uri legitime.
Clasamentul de sus e o selectie, datele complete pentru toate produsele testate le gasiti pe site-ul AV-Comparatives.org.

Detalii complete gasiti pe site-ul: https://www.av-comparatives.org/anti-phishing-test/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Ti-e frica de Phishing ? Afla cine te protejeaza cu adevarat de el (test av-comparatives – iulie 2013)”

 1. Bogdan

  Ciudate rezultate. De ex. GData foloseste in prezent motoarele BitDefender (98% in teste) si Avast (82%) dar detectia este 80%?! – cum vine asta? Probabil GData nu a cotizat corespunzator la av-comparatives. Au dreptate cei de la Comodo – av-comparatives nu sunt decat niste sarlatani.

 2. Paul

  Salut!

  Bogdan GData(ultima versiune a fost 2013 care folosea si Avast) nu mai foloseste motorul AVAST, doar cel de la Bitdefender + unul propriu.

  Numai bine!

 3. Bogdan

  @Paul – da ai dreptate, la versiunea 2014 au renuntat intr-adevar la Avast. Totusi cum se explica diferenta de 18% fata de BitDefender? Si mai e si BullGuard care foloseste tot Bitdefender si are o detectie de 96%! Probabil conteaza mult si celelalte componente ale programului internet security nu doar motorul antivirus propriu-zis…

  1. virus2009

   Modulul phishing e una si protectia pe fisiere infectate e alta , poate adauga si definitiile kaspersky in g-data ca nu obtine rezultatele identice .

 4. Mihai

  de ce nu e inclusa si suita de la Comodo?

Leave a Reply