Cum te protejezi de hackeri?

Anul trecut au fost peste 12 milioane de victime ale furtului de identitate online. Astfel, oricine are acces la internet trebuie sa fie informat despre pericole si modalitatile de a se proteja.

Hotpoint a realizat un infographic care trateaza acest subiect.

protectie hacker

Sursa: https://blog.hotspotshield.com/2013/08/08/how-to-protect-yourself-from-hackers/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

14 responses to “Cum te protejezi de hackeri?”

 1. axelluny

  https://screenshooter.net/2826708/pplsmbe
  Cu greu atât timp cât hacker-ul de servici este chiar în calculator,sau se numește SRI sau CIA.

 2. axelluny

  Sunt foarte surprins că nimeni nu are de zis ceva.E de înțeles dintr-un anumit punct de vedere find o minivacanță poate toată lumea profită de ea.Pe de altă parte majoritatea se încred în antivirusul sau a suitei de securitate pe care o posedă.Departe ideea că li s-ar putea întâmpla să fie vizitați așa prin dos ca în exmplu de mai sus.Dacă nu a fost foarte sugestiv atunci mai pot adăuga că mi-a fost dezactivat centrul de securitate,am fost avertizat de acesta,dar spre surprinderea mea de data acesta Comodo nu a mai putut fi dezactivat,deși acest lucru s-a vrut.A urmat un restart inopinant al calculatorului datorită faptului că s-a încercat omorârea proceselor suitei de securitate.Știu de când se lucra la conceperea win7 că s-a pus accent foarte mare pe partea cu activarea dar și cu ”remote-ul” sau verificarea.Până nu demult se puteau face updateuri imediat având acces direct la tot setul de actualizări.Acum nu mai merge treaba,prima dată trebuie o actualizare anume și ulterior se pot vedea și celelalte.Consider că aceste aspecte dar și altele nu fac decât să ducă la scârbirea utiizatorilor și orietarea spre alte sisteme mai puțin invazive.

 3. zame77

  Domnule Radu am primit un email in limba germana cu un fisier atasat ,cum ca as avea de plata o suma,dar nu specifica nici suma,nici pentru ce,in schimb are numele meu.Eu in Germania nu am fost si nu am cumparat nimic nemtesc. Cum v-as putea trimite acest email ?

  1. happyday
 4. zame77

  Multumesc happyday !

 5. zame77

  V-am trimis emailul !

 6. zame77

  Ma scuzati,am primit mesaj de esec,De ce nu-l pot trimite ?

 7. zame77

  Am incercat de mai multe ori,insa nu-l pot trimite ! Cum sa fac?

 8. axelluny

  Dacă nu ai reușit încă redirecționarea ai putea încerca un print screen la e-mail dar și descărcarea fișierului atașat,urmat de arhivarea lui și trimiterea ca atașament împreună cu poza pe mailul furnizat mai sus.

  1. virus2009

   Pina la urma la ce concluzie ai ajuns?. Te va proteja campania lor de promovare ca soft paranoic sau nu , ma refer la Comodo .

 9. axelluny

  În momentul de față nu pot spune că suita comodo nu se descurcă.Trebuie umblat un pic la setările de bază cu care vine pentru ex:aplicații allow,isolated aplication ,etc.Lucrul și cu alte firewall-uri determină experiența necesară de a căuta și în acesta anumite setări care să facă politica pe care o dorești.Personal consider că dorința de a arăta cam ca panda și bit defender etc ,au îngreunat accesul la setări.De curând am făcut rost de câteva cărți în care se explică cum poate fi înșelat un firewall.Comodo nu se rezumă doar la acesta ci lucrează în tandem cu defence,practic sporind șansele de a NU fi penetrat. Aș avea totuși o întrebare:care țară poate revendica acest soft (Comodo)..Turcia? În rest …vă doresc să nu fiți penetrați de crak-eri.

 10. axelluny
 11. archanghel

  Buna,am ajuns aici cautind.Acum citeva zile,spontan mi-a aparut pe monitor o imagine full-screen,frauda electronica,ca ma ocup de materiale pornografice,sint cautat,etc,etc.Nu am putut sa o inchid,decit cu greu,si ca sa platesc 200-300 lei termen 48 ore,etc.Locatia mea,cunoscuta,Arad si ip-ul meu,89.123.165.210 (nu e asta al meu si nu stau in Arad).Deci,am cautat pe net ce e de facut.Asa am gasit ce ip am cu adevarat,si mi-am amintit de atentionarile google.gmail ca contul meu de gmail,e suspect de frauda.Si am inceput sa ma informez.Momentan,accesul pe computer l-am setat doar pentru mine,fara quest,si am setat o parola la pornirea windows.Apoi,am accesat modemul,si l-am parolat si pe el.Ce nu stiu eu,acum,este ca : in momentul cind pornesc computerul,si bag parola mea si lucrez,sau ce fac,hackerul,se poate conecta si el,fiind pornit calculatorul meu ?
  Ca am avut,asa ceva,am verificat cu cmd,netstat,eu fiind deconectat din programele de net,imi arata activitate in retea.Nu e eroare,deci,pot primi un sfat ? ce e de facut ? sa stiu daca se mai poate baga ? Multumesc

Leave a Reply