Detectia proactiva a 17 produse de securitate – Test AV-Comparatives 2013

AV-ComparativesSfarsitul lunii august aduce noul test AV-Comparatives ce evalueaza detectia euristica si protectia proactiva.

Spre deosebire de testele precedente, acesta a fost unul complex si cu mult mai aproape de realitate. Nu s-a mai scanat un set de virusi pur si simplu, ci s-au executat virusii si s-a diferentiat intre protectia la scanare, protectia la rulare, interventia utilizatorului in blocarea amenintarilor etc.

Au fost testate 17 de programe antivirus cunoscute printre care: AVIRA, BitDefender, Kaspersky, NOD32, F-Secure. A fost folosit un set de 1109 de virusi descoperiti in jurul datei de 4 martie 2013. Programele au fost actualizate pe 28 februarie si au avut setarile standard. AVG, Qihoo, Trend Micro, McAfee si Sophos au decis sa nu participe datorita faptului ca detectia lor se bazeaza mult pe detectia cloud, iar acest test s-a realizat fara o conexiune activa de internet.

Pe langa detectia proactiva\euristica (sistem euristic = detectia virusilor nou aparuti fara a avea o semnatura prealabila) s-a evaluat si rata alarmelor false (FP) generate pe un set de fisiere curate.

Clasamentul final in ceea ce priveste protectia proactiva + detectie euristica, cu alte cuvinte protectia completa ce o poate un produs de securitate cand rulezi ceva infectat arata astfel:

 • BitDefender – 97%
 • Kaspersky, Emsisoft – 94%
 • G Data – 92%
 • BullGuard – 89%
 • F-Secure, eScan – 87%
 • ……………
 • VIPRE – 66%

Legat de rata alarmelor false Microsoft a avut cele mai putine alarme false: intre 0 si 2. Fortinet, Kaspersky, Avira, BitDefender, BullGuard, ESET, F-Secure, Avast, Kingsoft, Tencent au avut intre 4 si 15 alarme false generate.

Din pacate AhnLab, G Data, eScan, Panda, Vipre, Emsisoft au inregistrat un numar ridicat de alarme false: peste 15.

Distinctia ADVANCED+ a fost acordata in final produselor: Kaspersky, BitDefender, F-Secure, ESET, Avira, BullGuard, Kingsoft, Tencent, fortinet care au avut cel mai bun raport detectie proactiva\alarme false, dar si o detectie de peste 50%.

Emsisoft, G Data, Avast si eScan au primit distinctia ADVANCED.

Rezultatele complete si alte detalii pot fi consultate accesand pagina oficiala AV-Comparatives (testul Retrospectiv\Proactiv pe luna Martie 2013, publicat in luna august 2013)

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Detectia proactiva a 17 produse de securitate – Test AV-Comparatives 2013”

 1. popsebi74

  Incredibil! Kingsoft in categoria Advanced +.
  L-am folosit de 1 an si jumatate, insa l-am dat jos pentru nu a depistat un spy.
  La consum de resurse e foarte bun..mic de tot.
  Nu am putut crede ca poate fi incadrat atat de sus in teste..

  1. axelluny

   O altă caracteristică geopolitică interesantă a malware-ului Kimsuky este aceea că dezactivează numai instrumentele de securitate de la AhnLab(Kingsoft), o companie anti-malware din Coreea de Sud.

   Citeste mai mult: adev.ro/mt0wvc

 2. popsebi74

  De ce nu apare Comodo IS 6 in teste?
  Este cel mai bun antivirus si firewall gratuit de pe piata.

  1. ocsi

   Si … daca vedeai Comodo IS … ce ? Stai linistit, dupa versiunea 5.10 / 5.12, a venit o versiune prea complicata pentru un utilizator casnic! Asa ca … mai bine te reorientezi … asta daca nu cumva esti vreun guru al IT-ului.
   Bafta!

   1. virus2009

    Ai perfecta dreptatea nasule, eu opresc functia de Autoplay in cazul clientiilor mei, problema e ca unii ma suna si nu inteleg de ce nu pot “intra” / accesa acel stick , zic ca nu merge, sauobisnuit Nea Caisa cu acel mesaj de intimpinare, sunt sub 2 % ce au functia oprita si constientii de riscurile acelei functii active.

    Comodo e prea paranoic , nu zic ca nu ma descurc cu el daca l-asi avea instalat, este enervant in anumite situatii , pentru anumite situatii trebuie sa opresti toate functiile pentru a face un stick bootabil cu anumite chestii, nu le mai zic aici ce si cum si nu numai, mai ales pe parte de softuri libere (open source) .

 3. dze

  Bastards, au testat Gdata 2013, 2014 are BB imbunatatit.

 4. zame77

  Nu vad AVG. De ce?

  1. virus2009

   Nu ai vazut pentru ca nu ai citit articolul .

   ” AVG, Qihoo, Trend Micro, McAfee si Sophos au decis sa nu participe datorita faptului ca detectia lor se bazeaza mult pe detectia cloud, iar acest test s-a realizat fara o conexiune activa de internet “

 5. TechStyle

  Pacat ca nu e si Norton… 🙁

 6. xpert

  dar Kingsoft de ce nu se poate downloada de pe o pagina oficiala?
  Cum sta treaba?

 7. virus2009

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.