Securitatea pe MAC OS – Ce protectie ofera produsele Antivirus in 2013?

Sistemul de operare Mac incepe sa cucereasca si casele romanilor treptat, treptat si desi virusii sunt inca timizi si nu foarte multi, istoria recenta de atacuri prin troieni a demonstrat ca sunt o amenintare demna de luat in seama.

Av-Comparatives a evaluat si certificat 8 produse de securitate pentru Mac OS si a tras cateva concluzii interesante pe care vi le prezint si eu mai jos.

Pentru inceput, functionalitatea pe Mac este redusa comparativ cu Windows-ul, insa lucrurile vor sta altfel in scurt timp, pe masura ce solicitarile vor fi mai mari.

S-a efectuat un test al detectiei anti-malware pe un set de 20 de mostre infectate. Cu exceptia Quick Heal, toate programele antivirus au avut detectie de 100%. Legat de alarmele false, niciunul din programe nu a generat astfel de alerte pe un set de programe si fisiere curate.

Avira Free Mac Security este un produs gratuit, ce poate tine piept cu succes solutiilor contra cost si are o interfata grafica prietenoasa si usor de utilizat. Ca sugestii se recomanda adaugarea unei notificari in cazul detectiei virusilor si optiunea de a detecta virusii atat la accesare, cat si la executie prin componenta de protectie in timp real.

ESET Cyber Security Pro pentru Mac a impresionat printr-o gama variata de functii: antivirus, firewall, parental control etc. Este de departe cel mai complex produs testat si isi pastreaza de asemenea si interfata grafica prietenoasa.

F-Secure pentru Mac are o protectie excelenta, insa cu notificari usor neclare si o interfata grafica neadaptata in totalitate sistemului Mac.

Intego Mac Premium Bundle contine antivirus, firewall, control parental, protectia identitatii, backup si control al intimitatii online. Este un produs cu o detectie foarte buna.

Kaspersky Security pentru Mac ofera si scanner web, alaturi de un control parental eficient si puternic. In plus contine si o tastatura virtuala.

Quick Heal Total Security for Mac este un produs nou, care nu primeste certificarea AV-Comparatives datorita protectiei ineficiente anti-malware.

Sophos Anti-Virus for Mac Home Edition are o detectie buna, cu o interfata grafica nu foarte prietenoasa.

ZeoBit MacKeeper are o gama larga de componente: antivirus, anti-furt si optimizarea sistemului. Este o suita completa si complexa destinata expertilor si entuziastilor Mac, mai putin incepatorilor.

Toate produsele au fost testate in amanuntime si detaliile complete le puteti vizualiza aici: https://www.av-comparatives.org/mac-security-reviews/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Securitatea pe MAC OS – Ce protectie ofera produsele Antivirus in 2013?”

  1. Bogdan

    E putin ciudat ca nu au testat si Bitdefender Antivirus for Mac sau Bitdefender Virus Scanner care este disponibil gratuit in App Store.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.