Test comparativ Antivirus – Jul\Aug 2013 (AV-Test.org). Comodo ramane singurul produs gratuit cu protectie 100%

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 26 programe de tip Security Suite de pe piata pentru utilizatorii casnici.

Este realizat in perioada Iulie – August 2013 si este realizat pe un sistem Windows 7, rezultatele fiind destul de interesante, toate produsele primind certificarea AV-TEST.org, cu exceptia Microsoft Security Essentials.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, performanta si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Performantei” a fost testat impactul unui produs de securitate asupra resurselor sistemului in timpul unor activitati obisnuite: accesare internet, copiere documente, descarcare fisiere etc. “Alarmele false si usurinta in utilizare” a evaluat alarmele false generate la accesarea unor site-uri, rularea unor programe sau blocarea unor actiuni legitime ale diverselor programe instalate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.

Au fost evaluate produsele timp de 2 luni in ceea ce priveste virusii de ultima ora printr-un test de tip Real-World (site-uri infectate, virusi propagati prin email) – 125 mostre si testul “clasic” pe un set mai mare de malware (19.581 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… cinci producatori au primit maximul de puncte – 6 si anume BitDefender, Comodo, F-Secure, BullGuard si G Data. Ca o remarca interesanta patru din cele 5 au motorul BitDefender la baza si doar unul singur este produs gratuit. Alte 5 produse au primit cate 5.5 puncte.

La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: Webroot, Kingsoft, ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, K7 Computing si Microsoft.

Care este impactul asupra performanteti PC-ului? Aici, doar doua produse au obtinut 6 puncte si anume: Webroot SecureAnywhere Complete 8.0 si Norton Internet Security 2013. Pe de alta parte, cele mai slabe la acest capitol au fost: Norman Security Suite Pro si ESET Smart Security.

In ce priveste alarmele false si usurinta in utilizare 9 programe au obtinut cate 6 puncte. La polul opus s-au situat 4 produse cu cate 4 puncte fiecare: Webroot, Comodo, Trend Micro si Microsoft.

In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici (top 3) arata astfel:

 1. BitDefender – 17.5
 2. Kaspersky, Norton – 17
 3. F-Secure, G Data – 16
 4. Qihoo – 15.5
 5. AVG Internet Security, BullGuard, COMODO – 15

Pozitia de lider este mentinuta de BitDefender, care isi continua dominatia fiind din nou la doar 0.5 puncte de perfectiune. Este demna de remarcat cresterea Kaspersky si Norton care se apropie la doar 0.5 puncte de lider. De asemenea, Comodo este singurul produs gratuit care ofera o protectie perfecta si are cea mai buna clasare (locul 5).

Avira scade foarte mult in ceea ce priveste protectia (doar 3.5 puncte) si scorul general este si el unul foarte slab (12 puncte).

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:

https://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-7/julaug-2013/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “Test comparativ Antivirus – Jul\Aug 2013 (AV-Test.org). Comodo ramane singurul produs gratuit cu protectie 1006”

 1. Andrei

  Raman fan kaspersky internet security, bitdefender o fi el primul dar doar in ceea ce priveste componenta antivirus. Bitdefender ma dezamagit fiind plin de buguri

 2. ViRii

  Cei de la Qihoo incep sa aiba o prezenta constanta in topurile oficiale…nu m-ar mira daca in 2-3 ani ar deveni steaua calauzitoare in lumea av-urilor.

 3. Valigw

  Ma bucur pt. Norton, imi place si se cam plafonase in ultimul timp !
  Ma bucur si pt. BitDefender, la Kaspersky nu ma mir de locul obtinut.
  Si acum s-ar parea ca a venit timpul pt. intrebarea incuietoare:
  Fratilor care mama-masii castiga anul asta ?
  P.S. Virus2009, te rog nu mai posta, scriu eu pt. tine: Kaspersky !

  1. virus2009

   😛 , La o bericica cind ne vedem nenea? Zic de propunerea ta de acuma ceva timp, nu am uitat.

   1. Valigw

    Nici eu ! Ar fi bine cat mai repede ca vine iarna pana ne hotaram.

    1. virus2009

     Ai nr. telefon , suni cu 1 zi in urma macar si stabilim.

Leave a Reply