Rezultatele testului Virus Bulletin din luna august 2013 efectuat pe Windows 7 Pro – Multe surprize!

virusbulletin august 2012VirusBulletin este o revista dedicata securitatii IT, cu prima aparitie in anul 1989. Din 1991 a organizat anual conferinte la care participa elita producatorilor de produse de securitate IT.
In plus, testele sale comparative pe programe antivirus au devenit un standard recunoscut de toti producatorii.

Luna trecuta, august 2013 a avut loc un alt test pe Windows 7 Professional, la care au participat 49 programe de securitate.

Testul consta in evaluarea detectiei pe un set de virusi In the Wild – ITW (foarte raspanditi) si pe alt set de virusi zoo (virusi cu o rata de raspandire mai mica). In plus se testeaza si rata de detectii fals pozitive (fisier curat clasat in mod eronat ca fiind infectat) pe un set de fisiere neinfectate.

Au picat testul:

 • Check Point ZoneAlarm Extreme – virusi ITW ratati
 • Commtouch – 14 alarme false
 • F-Secure – o alarma falsa
 • Hauri ViRobot – o alarma falsa
 • Nano Antivirus – 3 alarme false
 • Panda Cloud Antivirus – o alarma falsa
 • Total Defense – 12 alarme false

Iata si graficul comparativ al detectiei totale – detectie proactiva:

rap virusbulletin

Pentru alte detalii legate de acest test, vizitati: https://www.virusbtn.com/vb100/archive/test?id=190

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Rezultatele testului Virus Bulletin din luna august 2013 efectuat pe Windows 7 Pro – Multe surprize!”

 1. happyday

  Nu stiu cata relevanta ar putea avea pentru un utilizator faptul ca o solutie a picat testul fiindca a inregistrat o alarma falsa. Una bucata. Singurica si neajutorata. Bine, sper ca n-au strecurat astia printre mostre si fisiere de sistem, ca atunci e aiurea.
  E clar ca Total Defense sau Commtouch au probleme la 12, respectiv 14 alarme false. Sunt AV-uri inutilizabile, care bazaie la orice fisier nou. Insa verdictul “a picat testul” mi se pare putin cam dur in cazul F-Secure ori in cel al Hauri- Virobocioco ala sau cum l-o chema. Hai sa fim seriosi, alarme false poate inregistra oricand orice solutie de securitate. Iar adevaratul “in the wild” e computerul de-acasa al aluia care descarca tampenii din toate vagaunile netului fara sa bage in seama nici macar avertismentele de fisiere virusate postate de alti tantalai ca el, care-au luat-o deja in freza insa au avut bunul simt sa informeze despre asta. 😉

  1. ViRii

   Cam asa-i, adevaratul “in the wild” test ar trebui sa fie asa:

   se ia una bucata utilizator pc fara cunostinte prea mari in domeniul it
   se instaleaza una bucata solutie de securitate pe un pc nou

   se da spre utilizare pc-ul acelui utilizator, dupa 3 luni se ia pc-ul si se inventariaza “recolta”

 2. Nelu B

  Pe mine ma intereseaza care este cel mai bun antivirus care reactioneaza la programele care se instaleaza “pe sub mana” profitand de neatentia unora, programe care schimba paginile de start din browsere, care instaleaza toolbars etc. Macar sa te avertizeze ce programe se instaleaza si sa poti sa dai NO daca nu le vrei. E vorba de acele PUP’s .Nu stiu daca s-au facut teste in acest sens, eu n-am prea gasit

  1. axelluny

   pentru a preveni ceea ce ai amintit mai sus îți recomand instalarea lui winPatrol(cățelul).

   1. axelluny

    Am văzut și sugestiile celorlați vizitatori și doresc să mai adaug că nici un antivirus nu o să te anunțe de instalarea de toolbar-uri sau de modificări făcute pe ascuns la diverse programe .Ce ce ți-am recomandat o face.Dacă vrei să vezi chiar tot ce se petrece instalezi comodo firewall 5.12 (că 6.2 nu prea mai informează despre toate acțiunile indiferent de setări).

 3. virus2009

  Ceia ce spui intilnesti de regula numai la produsele free , cu putina atentie poti impedica instalarea , sunt si aici putine produse ce instaleaza automat inca ceva in plus, dar sunt rare cazurile in care nu ai posibilitatea de a deselecta.

  Riscul meseriei.

 4. Nelu B

  @Virus 2009 de acord, asa e, omul mai scapa din vedere. Dar ar putea sa intervina solutia de securitate( si ma refer la acestea cu pretentii gen Bitty sau Norton) sa-mi spuna ce programe se instaleaza si sa ma intrebe daca vreau sa le instalez sau nu. Atat si nimic mai mult. Cred ca in loc sa seprocedeze precum la Avira care gaseste o solutie de a mai usura programul prin scoaterea unor module (ei numesc chestia asta perfectionare), mai bine s-ar pune un simplu modul care sa-ti puna ce program /toolbar /addon vrea sa se instaleze

  1. ocsi

   Poti instala Malware Defender, daca ai Windows XP sau W7 pe arhitectura x86 (x32) si daca crezi ca de descurici cu el. Este foarte smecher si in primele zile, dupa instalare, poate fi extrem de deranjant, motiv pentru care este necesar sa-l lasi pe mod “Autolearn” (3/5 zile). Apoi … in fumctie, de priceperea ta, controlezi cam tot ceea ce misca prin PC-ul tau.
   Malware Defender este un program de tip HIPS excelent, cu un consum foarte mic de resurse si foarte eficace (daca-l sti manevra).
   In cazul in care te hotarasti sa folosesti acest program nu mai ai nevoie de Firewall. Ti activat Firewall-ul din Windows (este arhisuficient).

 5. ViRii

  Apropo de protectie 100% si alte vorbe frumoase de marketing, cum poate un antivirus sa protejeze un utilizator normal daca nu poate detecta un malware cand ruleaza in propria lui ograda ?
  ex experiment: https://virii.tk/forever-fud-system/

  @ocsi, in ultima vreme oamenii vor programe de tip : next >next>install > click Protect Now, solutiile de genul celei propuse de tine pe cat is de bune pe atat is de antipopulare
  @nelu, pe langa solutia propusa de ocsi, e bine sa ai la indemana si un uninstaller gen revo, daca nu poti sa nu installezi un toolbar sau alta “extraoptiune”, macar sa o poti dezinstala 😀

  1. Cosmin

   Interesant, 0day in vm?

   1. ViRii

    nu, nu e vb despre detectia vm-urilor in sine. detecteaza unele particularitati ale vm-urilor utilizate de antivirusi

Leave a Reply