DefCamp 2013 – conferinta internationala de hacking & securitate informatica in Romania

În perioada 29 – 30 noiembrie, la Crystal Palace Ballroom, București are loc unul dintre cele mai hipnotizante evenimente de hacking & securitate informatică din România – DefCamp. Evenimentul îi are ca invitați speciali pe Raoul Chiesa, fondator și președinte The Security Brokers și Carsten Eiram, Chief Research Officer la Risk Based Security.

Ajunsă la a patra ediție in acest an, DefCamp este o conferinta cu traditie in Romania. Evenimentul din această toamnă va antrena participanții în discuții referitoare la 0days, PRISM, mobile security problems, DDOS, networking, P2P networks, social engineering, camera surveillance, application security research, lockpicking, secure system administration. Prezentările sunt susținute de specialisti precum Raoul “Nobody” Chiesa, Presedintele The Security Brokers si Carsten Eiram, Chief Research Officer la Risk Base Security acestia fiind si invitatii speciali ai evenimentului.

Lista este intarita de Kizz MyAnthia, Senior Penetration Tester – Shadowlabs la HP Enterprise Security, Nathan LaFollette “httpshacker”, Senior Security Consultant – Shadowlabs la HP Fortify, Nir Valtman, R&D Chief Security Officer @Retalix, Milan Gabor, CEO al Viris, Adrian Furtuna, Security Consultant la KPMG Romania, Bogdan Alecu, System Administrator la Levi9 si speaker cu traditie al DefCamp, dar și de Alex Negrea, Co-founder al docTrackr.com.

DefCamp 2013 este cel mai mare eveniment din domeniul securitate informatică & hacking din tară, fiind așteptați în capitală peste 300 de participanți din România și din țările vecine, participanți cu nivele de experiență variate – de la studenți și elevi până la lideri în industrie și experți în securitate cibernetică și research.

“Așteptăm cele peste 48 de ore ale DefCamp 2013 din prima clipă în care am încheiat ultima ediție a evenimentului. E pur și simplu hipnotizant să schimbi idei, să concurezi și să cunoști oameni cu care intri în contact doar în mediul virtual. DCTF (DefCamp Capture the Flag) – competiția principală a conferinței, Hack the Machine, App2Own, Spot the Cop, Wall of Sheep sunt doar câteva dintre activitățile ce vor încerca să vă mențină atenți la DefCamp 2013. Uneori, mi-aș dori să fiu participant pentru a mă putea bucura la maxim de aceste clipe!”, a declarat Andrei Avădănei, fondatorul și coordonatorul conferinței DefCamp.

Oricine poate aplica în calitate de speaker la conferință, mai ales că ediția DefCamp 2013 este prima ediție în care Call for Papers a fost lansat oficial, data limita pentru înscrieri fiind 1 noiembrie.

Competiția DCTF (DefCamp Capture the Flag) va avea o etapă de calificări online, programata pe 15 noiembrie, urmată de un duel in timpul evenimentului intre echipele finaliste. Temele competiției sunt extrem de variate și provocatoare – exploits, cryptography, programming, steganography, forensics, reverse engineering sunt doar cateva dintre topicurile celor 25 de probleme din etapa de calificare.

Activități similare cu DCTF, dar dedicate direct participanților de la eveniment sunt Hack the Machine și App2Own unde oricine va avea la dispoziție diverse servicii și servere prin care să își pună la încercare skillurile și să câștige premii.

Până la data de 20 octombrie, cei interesați să se înscrie la conferință pot beneficia de o reducere de 20%.

Mai mult decat atat, orașe precum Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara nu vor fi uitate. In acest an a fost lansat sub sloganul “DefCamp la tine acasa” proiectul pilot 127.0.Def.Camp, eveniment de o zi ce va aduna speakeri si participanti locali in cele trei orase la sfarsitul lunii octombrie.

DefCamp a ajuns în doar 3 ediții să fie evenimentul cel mai așteptat de întreaga comunitate de INFOSEC & hacking din România. E momentul perfect să intri și tu în vibrație! Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul evenimentului sau contacta direct la adresa contact@defcamp.ro.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply