Avira Protection Cloud te va proteja de acum si in timp real

Peisajul amenintarilor informatice este mereu populat de pericole si mai mari, iar tehnologia lansata acum 2 sau 3 ani devine redundanta. De aceea a oferi o solutie de securitate bazata doar pe semnaturi si actualizarile motorului nu mai este suficient.

Dupa ce AVIRA a introdus anul trecut Avira Protection Cloud (APC) in produsele premium, acum este facut un nou pas in directia protejarii mai eficienta a utilizatorilor. Astfel devine disponibila scanarea in timp real a programelor cu Avira Protection Cloud. Scopul este de a verifica doar programele noi, necunoscute ce provin dintr-o sursa potential periculoasa. Pentru a optimiza experienta pe care o are utilizatorul, sunt aplicate mai multe filtre pana la a face upload unui fisier prin APC.

avira protection cloud

Doar fisierele executabile (.exe, .dll etc) sunt verificate si urcate pe serverele Avira, niciodata documentele, pozele personale!

Integrarea Protection Cloud in cadrul scanarii in timp real nu inseamna ca fiecare executabil accesat va fi verificat astfel. Produsul va decide, pe baza informatiilor din diverse surse, care fisiere sunt suspecte si doar acelea (un numar mic) vor fi verificate in cloud. Aceasta caracteristica acceseaza informatiile despre virusi care sunt actualizate non stop in cloud. Astfel, utilizatorul final va fi protejat impotriva amenintarilor de ultima ora, chiar daca nu are ultimele definitii instalate.

In cazul in care vrei sa dezactivezi aceasta functie, navigheaza in Configuration Center, General ->Advanced Protection si dezactiveaza functia “Show progress for uploads to the Avira Protection Cloud”.

avira protection cloud

Functia este disponibila in produsele premium de la Avira, generatia 2013 si 2014.

Sursa: Avira

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Avira Protection Cloud te va proteja de acum si in timp real”

  1. Bogdan Vasile

    Prefer Baidu Antivirus ca are motor avvira si motor cloude propriu si e bun il folosesc de 4 luni si sunt multumit

  2. Nelu B

    Astia de la Avira sunt putini smecheri sau nu stiu cum sa-i numesc. De exemplu ai cumparat o licenta in septembrie pe un an la unul din produsele lor. In octombrie apare noua versiune 2014 care nu recunoaste nicio licenta din cele din 2013. Nu cunosc vre-o firma care sa proicedeze asa. Daca ai o licenta pe 2013 se prelungeste automat in 2014. Nu si la Avira. Sigur, voi primi o replica de genul: prost e cine cumpara licente…Asta cam asa e

Leave a Reply