Unul din trei atacuri malware ii costa bani pe utilizatori

Atacurile malware inseamna pierderi financiare pentru aproximativ 31% dintre utilizatori, multi oameni fiind fortati sa plateasca pentru a-si repara dispozitivele afectate. Datele au fost relevate in cadrul studiului global realizat de catre B2B International si Kaspersky Lab in vara anului 2013.

Se crede, pe scara larga, dar eronat, ca atacurile malware nu provoaca alte probleme in afara de incetinirea performantelor computerului si imposibilitatea accesarii anumitor website-uri. Adevarul este ca atacurile malware ii costa, deja de foarte mult timp incoace, multi bani pe utilizatori – de exemplu, un infractor ar putea sa fure toate economiile unei victime cu un singur atac de succes asupra contului de e-payment sau e-banking. Chiar si utilizatorii care cad prada malware-ului „obisnuit” si nu celui ce vizeaza furtul banilor, sunt expusi cheltuielilor neprevazute.

14% dintre respondenti au spus ca aceste costuri au presupus plati catre terti pentru a repara dispozitivul afectat. Aproximativ 4% dintre acestia au fost nevoiti sa plateasca pentru a-si recupera informatiile, in timp ce 4% dintre victime au fost nevoite sa inlocuiasca unele componente si 5% au avut nevoie de un dispozitiv nou.

Aproape un sfert dintre respondenti (22%) au devenit victime ale cel putin unui atac malware in ultimele 12 luni. Aceasta este o cifra semnificativa, dar deloc surprinzatoare – specialistii Kaspersky Lab detecteaza peste 200,000 de mostre de malware in fiecare zi (cu numai un an in urma aceasta cifra era mult mai scazuta – 125,000 de mostre pe zi).

6% dintre utilizatori au cumparat o solutie de protectie abia dupa ce a fost prea tarziu si deja fusesera afectati de atacuri malware. In cel mai bun, au fost afectate performantele computerului, iar in cel mai rau caz, utilizatorii au suferit pierderi financiare.

Rezultatele sondajului au subliniat faptul ca este esential ca dispozitivele sa fie protejate cu mult inainte sa apara orice fel de probleme. Si cu o paleta atat de larga de produse eficiente pe piata, nu exista nicio scuza pentru cei care asteapta pana este prea tarziu.

Mecanismele avansate pentru detectarea si blocarea malware-ului reprezinta tehnologiile-cheie din protectia oferita de catre produsele Kaspersky Lab. Kaspersky Internet Security – Multi-Device este o solutie de securitate dezvoltata pentru a proteja mai multe dispozitive care ruleaza diferite sisteme de operare. Aceasta integreaza o gama de instrumente capabile sa combata malware-ul care vizeaza cele mai atacate platforme.

Kaspersky Internet Security for Windows este parte din Kaspersky Internet Security – Multi-Device. In plus fata de protectia antivirus, produsul mai include si tehnologii special create pentru a detecta programe necunoscute (Automatic Exploit Prevention si ZETA Shield), tehnologiile avansate anti-rootkit si un mecanism care ii impiedica automat pe infractorii cibernetici sa ii blocheze pe utilizatori sa acceseze functii vitale ale sistemului de operare.

Kaspersky Internet Security for Mac, de asemenea integrat in noua solutie Kaspersky Lab pentru mai multe dispozitive, include un set de tehnologii euristice care pot detecta atacuri chiar daca agentul malware nu este recunoscut de catre tehnologiile antivirus pentru fisiere si web standard.

De asemenea, Kaspersky Internet Security for Android asigura un nivel inalt de securitate pentru orice smartphone sau tableta care ruleaza sistemul de operare Android. Acesta utilizeaza mecanisme speciale, create pentru a verifica in mod riguros codul oricarei aplicatii descarcata in dispozitiv, plus un set de tehnologii de protectie.

Cea mai buna metoda de a evita pierderile financiare cauzate de atacuri malware este de a le preveni. Kaspersky Internet Security – Multi-Device este solutia pentru protectie completa.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply