Atacurile phishing au concurenta – Clasamentul bancilor in functie de comisioane si taxe

V-am avertizat in nenumarate randuri asupra atacurilor de tip phishing care vizau clientii diverselor banci. Din pacate nu doar acesti ‘baieti rai’ ai internetului va pot goli portofelul, ci chiar institutia bancara in sine.

Poate ca nu stiti precis care sunt comisioanele practicate de bancile din Romania pentru intretinerea unui cont bancar (cu card atasat). Exista cazuri si mai grave cand un client nu cunoaste nici macar tarifele practicate de banca unde are el deschis un cont.

Astfel ca, va voi prezenta rezultatul unei analize interesante facute de bancherul.ro pe aceasta tema.

banci comisioane taxe cont

“Un roman plateste in medie 21 de lei lunar pentru un cont bancar cu card atasat (varianta de baza, Visa Electron sau Maestro), cu care realizeaza 3 operatiuni de baza: incasarea banilor in cont, retragerea unei sume de 1.000 de lei de la ATM-uri, precum si vizualizarea, la bancomat, a sumelor de bani existente pe card si obtinerea unui mini-extras de cont.

Costul unui cont cu card atasat difera insa destul de mult de la banca la alta: cel mai ieftin porneste de la 10,5 lei (ING), ajunge la 14-15 lei (Volksbank, Credit Europe Bank, Piraeus Bank si Banca Romaneasca), si urca la un maxim de 40 de lei (BCR si Banca Italo-Romena). In jurul pretului mediu de 21 de lei se incadreaza mai multe banci (CEC Bank, Millennium Bank si ProCredit Bank). Un numar de 11 banci au comisioane sub medie, în timp ce doar 8 practică preţuri mai mari, dar care se apropie de 30-40 de lei.”

Tu cu cine faci banking ?

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

9 responses to “Atacurile phishing au concurenta – Clasamentul bancilor in functie de comisioane si taxe”

 1. Florin

  sunt client ING de vreo 10 ani de zile,si sunt foarte multumit de ei. am serviciul Home Bank care e si gratuit pana la 26 de ani,care la alte banci e contra cost. never nu voi renunta la ING.

 2. CatalinC

  E ca si cum ai zice , vai ai platit 8 milioane pe un I5 4750 , in loc de 4-5 milioane pe un procesor AMD . Este logic sa platesti mai mult pentru servicii superioare .

  De exemplu BRD , banca la care sunt eu are Ranking Ba2 , insa a scazut de la Baa3 destul de recent , si asta in contextul economiei .

  Pentru aia care vor sa stie despre ce e vb , sa se informeze aici :

  https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-15212322-inseamna-pentru-clientii-bcr-brd-retrogradarea-ratingurilor-catre-moody-nimic-spun-oficialii-celor-doua-banci.htm

  https://en.wikipedia.org/wiki/Moody's_Investors_Service

  1. Cobra

   Și, dacă nu sunt indiscret, care sunt acele servicii superioare de la BRD față de, să zicem, ultima clasă, ING? Aici s-au comparat costurile pentru 3 operațiuni de bază. Care din ele este superioară la BRD față de ING (am luat ca exemplu ING pentru că e ultima, dar poți s-ă faci comparație și cu altă bancă)?

 3. ORDINARI

  Am avut 2 card-uri la BRD si pot sa zic ca sunt oribili. M-au anuntat la vreo 2 ani dupa ca am sa le platesc vreo 80 RON ca mi-au administrat contul, desi vorbisem cu unul de la ei la telefon sa il inchida.
  Tot la BRD daca ceri chitanta nu iti scrie cati bani mai ai in cont ! Jalnici.

  Transilvania: ok. La inceput la orice suma de peste 200 RON iti dadeau si bonus. Acum s-au luat dupa ceilalti, dar inca sunt foarte ok.

  ING – am inteles ca au apucaturi BRD-iste, dar nu am avut la ei.

  1. Cobra

   Hai să nu vorbim de ceva ce nu știm (referitor la apucăturile BRD-iste).

 4. Prisacariu C

  Eu sunt clientul unei banci relativ noua pe piata, care dpdv grad de multumire pot spune ca sunt cei mai tari . Garanti bank . ei sunt cei care m-au convins , si sunt cam la acelasi nivel ca si ING la capitolul costuri dupa mine .

  Se poate adauga si garanti ?

  Multam

 5. Cobra

  Experienta mea cu unele bănci o puteți citi aici: https://hymerion.ro/2011/12/15/carduri-si-banci-experiente-pe-viu.html
  Luați o bere, o alună, că e destul de citit. Dar merită.

 6. Cobra

  Din punctul meu de vedere, ordinea băncilor după costuri și calitatea serviciilor este următoarea:
  1. ING (de departe);
  2. BT
  3. Nu există. Eram tentat să pun Raiffeisen, dar încă este vie șmecheria pe care au făcut-o cu fostul AIG, apoi Alico, actual Metropolitan cu asigurarea aia de 1 € pusă pe șestache.

 7. Daniel

  Cred că pe undeva este o greșeală, 40 de lei poate pe an și nu pe lună, eu am pachet cont+card+internet banking la BCR iar costul de administrare este de 4,5 lei pe lună.

Leave a Reply