Test complex al produselor de securitate pe Android – AV-Test.org (sept 2013)

virus test android

AV-Test.org a dat publicitatii un test complex pe 28 de produse de securitate pentru Android in care a evaluat rata de detectie pe un set de 1460 virusi, impactul asupra bateriei, alarmele false generate si functiile oferite. Testul s-a realizat pe un sistem Android 4.3.

O diferenta fata de testele anterioare a fost precizarea procentelor exacte de detectie cu zecimale, pentru fiecare produs in parte.

In categoria protectie s-au oferit maxim 6 puncte pentru o detectie de ~100%, si aici s-a incadrat doar Qihoo 360 Mobile Security, care a detectat 99.9% din virusi. La categoria 5.5 puncte (intre 99 si 99.9% detectie) s-au incadrat 14 produse printre care: AhnLab, Antiy AVL, BitDefender, Kaspersky, F-Secure, IKARUS, ESET, Lookout, Symantec.

AegisLab, Zoner si SPAMfighter au avut cele mai mici detectii si cea mai slaba protectie.

In ceea ce priveste impactul asupra utilizarii telefonului, 19 produse au primit 6 puncte. Cel mai slab la aceasta categorie a fost Anguanjia Security Manager, cu 3 puncte (a generat 6 alarme false).

De aceasta data doar un singur produs a obtinut maximul de puncte: 12 la ambele categorii si anume: Qihoo 360 Mobile Security.

Pentru protectia dispozitivului tau Android iti recomandam oricare din produsele care care au obtinut 5.5 sau 6 puncte la categoria “Protectie”.

Detaliile complete le gasiti aici: https://www.av-test.org/en/tests/mobile-devices/android/sep-2013/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply