Kaspersky Internet Security si-a dovedit eficienta in cadrul testelor independente

Solutiile Kaspersky Internet Security 2013 si Kaspersky Internet Security 2014, doua versiuni ale celui mai important produs pentru utilizatori individuali din portofoliul Kaspersky Lab, au avut rezultate foarte bune in urma evaluarii Bi-Monthly Certification July-August 2013 AV-TEST. Produsele au obtinut 17 puncte din totalul posibil de 18, in cadrul testelor independente care evalueaza abilitatea de a contracara amenintarile informatice, in urma etapei de testare din perioada iulie-august.

Fiecare produs a fost evaluat tinandu-se cont de trei factori: eficienta in detectarea programelor malware, impactul asupra performantelor computerului si numarul de rezultate fals pozitive.

Atat Kaspersky Internet Security 2013, cat si Kaspersky Internet Security 2014 au fost incluse deoarece perioada de testare a coincis cu lansarea suitei pentru 2014. La evaluarea AV-TEST au luat parte, in total, 26 de solutii de securitate apartinand principalilor frunizori de profil de pe piata.

In cadrul testelor de detectare a programelor malware, produsele Kaspersky Lab au identificat 100% din totalul de 19.500 de mostre malware active selectate de organizatori. Alte 125 de noi amenintari – care nu se regaseau in bazele de date ale solutiilor testate – au oferit participantilor sansa de a-si demonstra eficienta impotriva programelor malware necunoscute. Pe tot parcursul celor doua luni, Kaspersky Internet Security a avut o rata de detectare de 97,5%, media industriei fiind de 91%.

Kaspersky Internet Security 2013 si Kaspersky Internet Security 2014 au obtinut cele mai mari punctaje la categoria „Usability”, care a inclus numarul de rezultate fals pozitive. Produsele Kaspersky Lab au returnat numai trei rezultate fals pozitive, media industriei fiind de sapte.

In plus, produsele Kaspersky Lab au obtinut 5,5 din totalul de 6 puncte la categoria „Performance”, in cadrul careia a fost analizat impactul pe care solutia de securitate il are asupra performantelor PC-ului. Media industriei pentru aceasta categorie a fost de 4 puncte. Multumita rezultatelor totale ale testelor, solutiile Kaspersky Internet Security 2013 si 2014 au primit calificativul „Certified”.

Produsele Kaspersky Lab domina, in general, topurile clasamentelor pentru solutii antivirus. In luna august, Kaspersky Internet Security 2014 a detectat cu succes toate amenintarile in cadrul testului Real-World Protection, organizat de laboratorul independent AV-Comparatives. In cadrul unui alt test, realizat de acelasi laborator, solutia a reusit sa blocheze 99% dintre URL-urile de phishing – rezultat pe care numai un alt vendor de securitate l-a putut egala.

Rezultatele tuturor participantilor la evaluarea Bi-Monthly Certification July-August 2013, realizata de laboratorul AV-TEST, sunt disponibile aici.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply