30% din parinti considera necesar sa-si spioneze copiii pentru siguranta lor cibernetica

Un studiu recent desfasurat de compania de securitate BullGuard a evaluat preocuparea si temerile parintilor care au adolescenti ce utilizeaza internetul si socializarea online. S-a descoperit ca multi au apelat la diverse tehnici pentru a-si supraveghea copiii.

BullGuard a chestionat 2000 de parinti ce aveau copii cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani si au aflat ca 61% isi verifica cu regularitate copiii si unul din cinci au fost socati de continutul gasit in email-urile, mesajele sau contul de Facebook al copilului.

Parintii cred ca aceasta intruziune in viata online a copiilor lor are o motivatie buna si 30% spun ca este o precautiune necesara.

Principalele ingrijorari ale parintilor au fost cu cine vorbesc copii pe internet, cat timp petrec online si ce tip de site-uri viziteaza. In ceea ce priveste socializarea online, mamele si tatii sunt preocupati de faptul ca odraslele lor intra in contact cu straini. Ingrijorarile sunt bine intemeiate, mai ales datorita faptului ca Facebook a slabit masurile de protectie a intimitatii online asupra conturilor adolescentilor.

“Este de inteles sa doresti a stii ce site-uri acceseaza copiii, dar citirea email-urilor si a mesajelor este o reala dilema pentru parinti.”, spune Alex Balan, head of product management la BullGuard. “In timp ce vrei sa ai grija de copilul tau si sa te asiguri ca este in siguranta, vrei de asemenea sa fie priceput in ceea ce priveste tehnologia si sa aiba propria independenta”, a adaugat el.

Balan recomanda parintilor implementarea unei solutii de control parental pe gadget-urile si calculatoarele copiilor si folosirea unor utilitare discrete le vor permite sa aiba grija de copiii lor intr-un mod care nu le va afecta intimitatea online.

control parental parinti studiu

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “302 din parinti considera necesar sa-si spioneze copiii pentru siguranta lor cibernetica”

  1. Adriana

    Daca as fi mama, si eu as considera necesara spionarea copiilor. E important sa vezi ce anume ii intereseaza si unde poti sa ii redresezi.

  2. Daniel Iordache

    Si eu sunt de acord cu spionarea copiilor. E mai bine sa stii ce fac, decat sa te trezesti intr-o zi ca ceva nu e bine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.