Solicitarile guvernelor lumii pentru informatii despre utilizatorii Google se dubleaza

Solicitarile din partea guvernelor lumii pentru informatiile utilizatorilor s-au dublat in ultimii trei ani. Mai mult, Google spune ca sunt multe alte detalii si solicitari pe care SUA le-a facut, insa a interzis gigantului IT sa le dezvaluie.

Intre ianuarie si iunie 2013, guvernul SUA a inaintata aproape 11000 de solicitari catre Google, pentru datele utilizatorilor sai. India a fost pe locul doi cu aproape 2700 de astfel de solicitari.

Solicitarile fac parte din probele pentru diverse procese, insa sunt si alte cerinte pe care Google nu le poate dezvalui datorita interdictiilor primite din partea guvernului SUA.

google informatii utilizatori

In ultima perioada, interceptari nu tocmai “ortodocse” ale unor convorbiri telefonice la nivel inalt, plus scandalul NSA – Edward Snowden prin care SUA era acuzata de spionaj, fac lumea online tot mai nesigura in ceea ce priveste siguranta ta ca utilizator si intimitatea ta in mediul virtual.

Ceea ce este si mai ingrijorator este faptul ca nu exista (in SUA cel putin) legi care sa reglementeze accesarea email-urilor de catre autoritati. Daca in cazul corespondentei scrise este necesar un mandat, pentru email-uri nu este nevoie de asa ceva.

Desi nu ne comparam (inca) cu SUA, sfatul meu este sa aveti grija ce scrieti in email-uri, ce divulgati in mediul online in orice forma: facebook, forum, blog… pentru ca se poate intoarce impotriva voastra mai devreme sau mai tarziu.

Sursa: https://googleblog.blogspot.ro/2013/11/government-requests-for-user.html

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Solicitarile guvernelor lumii pentru informatii despre utilizatorii Google se dubleaza”

  1. indiana vladescu

    corect este ortodoxe
    ortodoxă, ortodoxe,
    ortodox, ortodocși

  2. Daniel

    Iată o șarjă de articole interesante și nu de genul celor care sunt atractive pentru autosuficienți, altminteri foarte mulți prin România dar nu numai.

Leave a Reply